Workshop: ethiek en zorginnovatie

Voeg toe aan agenda 2023-02-15 10:00 2023-02-15 11:00 Europe/Paris Workshop: ethiek en zorginnovatie Workshop: ethiek en zorginnovatie

Digitale innovatie en gebruik van nieuwe technologieën raken aan kernwaarden in de zorg en brengen daardoor altijd ook ethische vragen met zich mee. Hoe kan het gebruik van digitale innovatie in de zorg ethisch begeleid worden?

In het kader van de Slimme Zorg Estafette vindt een workshop plaats met de Aanpak Begeleidingsethiek over de casus rondom thuismonitoring vanuit het Leiden University Medical Center (LUMC). Daniël Tijink (MT-lid bij ECP) en André Krom (sr. Docent/onderzoeker bij het LUMC) nemen u tijdens de workshop graag mee in de Aanpak Begeleidingsethiek die de dialoog over ethische dilemma’s vormgeeft en de casus rondom thuismonitoring vanuit het LUMC waarbij de aanpak met succes is toegepast.

De workshop vindt online plaats op woensdag 8 februari van 10:00 tot 11:00. Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar deze pagina op de website van de Slimme Zorg Estafette.

  • Aanpak begeleidingsethiek

    Digitalisering en nieuwe technologieën zoals big data, artificial intelligence, robotica en cloud computing roepen ethische vragen op. Waarvoor mag je data gebruiken? Wat betekent het werken met een robot voor mensen? Kunnen we o... + Meer over Aanpak begeleidingsethiek