DBC Conferentie 2022

Op dinsdag 28 juni jl. vond in de jaarbeurs in Utrecht de jaarlijkse DBC-conferentie plaats. Na een lange periode van online bijeenkomsten, kwam de DBC community eindelijk weer fysiek bijeen om met elkaar de laatste ontwikkelingen te bespreken, elkaar te inspireren en nieuwe ideeën met elkaar te onderzoeken. Energiek, veelzijdig, inspirerend en bruisend zijn de eerste steekwoorden die naar voren komen bij het gevoel wat die dag, de sprekers en de aanwezige blockchain community gezamenlijk hebben losgemaakt.

Op het plenair programma stonden, onderleiding van dagvoorzitter Annemarie van Campen, keynote sprekers Simon Lelieveldt over Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en Yannick Déjean vanuit het ministerie van Financiën over de Market-in-Crypto Assets (MiCA) verordening.

Daarna spraken Bartolomeo de Vitis (COO Kryptomon), Arnoud Taminiau (The Bridge), Darren Defi (creator NFT Research) en Marloes Pomp (programmamanager Dutch DAO en Web3 van de DBC) over de nieuwste Web3 toepassingen. Aansluitend gaf David Hone (Chief Climate Change Advisor Shell) een presentatie over de mogelijkheden van blockchain en energie. Het eerste gedeelte van het plenair programma werd afgesloten door Niels Kastelein, directeur Klimaat bij het ministerie van EZK.

Lees verder op de website van de DBC.

Blockchain

Blockchain is een technologie om zonder betrokkenheid van een derde partij betrouwbare economische transacties te doen of informatie uit te wisselen. Doordat de blockchain niet beheerd wordt door één organisatie, maar door het h... + Meer over Blockchain
  • Dutch Blockchain Coalition

    In 2017 is de Dutch Blockchain Coalition (DBC) opgericht om ervoor te zorgen dat blockchain zich ontwikkelt vanuit Nederlandse en Europese waarden. ECP | Platform voor de Informa... + Meer over Dutch Blockchain Coalition