BESLOTEN EVENT: KNB Innovatielab - De digitale akte

Derde KNB Innovatielab biedt kijkje in Belgische een Zeeuwse keuken

Hoe ver zijn notarissen in België met de digitale akte? Hoe worden akten in het Zeeuws Archief gedigitaliseerd en waar moet je dan op letten? En hoe zit het toch met die WID-scanner? Deze onderwerpen komen aan bod tijdens het volgende KNB Innovatielab op maandag 21 oktober. Inschrijven kan vanaf nu.

Het derde KNB Innovatielab van dit jaar vindt plaats bij de Social Impact Factory in Utrecht en staat in het teken van de digitale akte en wat daar voor nodig is. Een actueel onderwerp gezien de naderende invoering van de Europese richtlijn voor digitale oprichting van bv’s.

Een afvaardiging van het Belgische notariaat vertelt hoe ver zij al zijn met de digitale akte, zowel juridisch als technisch. Hanneke van Aalst van het Zeeuws Archief laat zien waar zij op let bij het digitaal archiveren van akten. De informatie moet eeuwigdurend authentiek, betrouwbaar en toegankelijk blijven. Ook deelt zij haar kennis en ervaring met het e-Depot, waar digitale informatie ongeacht de vorm permanent beheerd en gepreserveerd blijft. Tenslotte toont Fred Peters, extern adviseur van de KNB de werking van een WID-scanner. WID staat voor Wet identificatie bij dienstverlening. Voor de notaris is zo’n scanner nieuw gereedschap om de poortwachtersrol goed uit te kunnen voeren.

Meer informatie: KNB, Bernadette Verberne, b.verberne@knb.nl, 070 3307140

Programma

13.30 – 14.00 – Inloop

14.00 – 14.10 – Welkom (Bart Versteeg & Jacco Sjerps)

14.10 – 15.00 – Digitale opslag en bewaring (Hanneke van Aalst)

15.00 – 15.45 – De digitale akte in het Belgisch notariaat (Sebastian Roeland en Daniël Bram)

15.45 – 16.15 – Pauze

16.15 – 16.45 – De digitale akte in het Europees notariaat (Lineke Minkjan en Isabella Cox)

16.45 – 17.15 – Demonstratie paspoortscanner (Fred Peters)

17.15 – 17.30 – Vragen en afsluiting

17.30 – 18.30 – Borrel

PE-punten

Voor uw deelname aan het Innovatielab ontvangt u 3 PE-punten.

Locatie & route

Social Impact Factory Utrecht ligt in hartje Utrecht en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (op slechts een paar minuten loopafstand van Utrecht CS), de auto en op de fiets. Adres: Vredenburg 40, 3511 BD in Utrecht. De Social Impact Factory is gevestigd in het grote witte monumentale gebouw boven Stadsbrasserie en bar de Utrechter (tegenover Tivoli Vredenburg). Voor meer informatie over bereikbaarheid en parkeren verwijzen wij u naar website van Social Impact Factory: Route & Parkeren.

Aanmelden voor dit event is helaas niet meer mogelijke.

Voor vragen neemt u contact op me Maurice van der Vliet

Blockchain

Blockchain is een technologie om zonder betrokkenheid van een derde partij betrouwbare economische transacties te doen of informatie uit te wisselen. Doordat de blockchain niet beheerd wordt door één organisatie, maar door het h... + Meer over Blockchain