ECP in de bres voor een open & vrij internet

11/07/2018

Het internet zoals we het nu kennen, open en vrij, is niet vanzelfsprekend. Want hoewel het open multistakeholdermodel zegeviert in de internet-sector staat menig instelling, overheid, dictator en zelfs sommige private partijen aan de deur te rammelen en willen zij steeds meer invloed hebben. Grote kans dat de vrijheden online dan worden beperkt en de techniek misbruikt door controle. Er is dus ‘werk aan de winkel’. En daarvoor hebben wij uw stem nodig!

Op het wereldtoneel

Het multistakeholdermodel in de internet-sector is het enige model wat wereldwijd werkt. Iedereen mag meedoen. Tijdens het wereld Internet Governance Forum (IGF) zitten al die groepen, stakeholders, aan tafel. Hoe uiteenlopend en verschillend  ze ook zijn. Hier kan het! Maar het werkt alleen als íedereen meedoet.
ECP zet zich, vanuit het NL IGF programma, sinds jaar en dag voor de organisatie van een stevige vertegenwoordiging naar dit Forum. Dit jaar vindt het IGF plaats van 12-14 november in Parijs, Frankrijk. Hier komen alle belanghebbenden op het gebied van internet uit meer dan 130 landen bijeen om kennis en ervaringen te delen over alle aspecten van het internet, van privacy en standaardisatie tot cybersecurity en mensenrechten. Reist u mee? Laat het ons weten via nligf[@]ecp.nl.

In eigen land

Niet in de gelegenheid om deel te nemen in Parijs, maar wel meepraten? Kom dan naar het Nationale IGF Event in Den Haag. ECP organiseert dit event samen met het ministerie van EZK en ter voorbereiding op de wereldconferentie. Aan bod komen onderwerpen als cybersecurity, Internet of things, Artificial Intelligence en Responsible Disclosure. Een divers programma met workshops en sprekers uit binnen én buitenland! De eerste keynote wordt verzorgd door hoogleraar Cybersecurity Governance, Bibi van den Berg.

NL IGF Event
donderdag 11 oktober 2018
13.00-17.00 uur
Bleyenberg te Den Haag

Kijk hier voor meer informatie en inschrijving.

U bepaalt de agenda!
Heeft u een dilemma, kwestie, risico of uitdaging op het gebied van internet en zou u die graag willen voorleggen tijdens het NL IGF Event? Laat het ons weten en wellicht heeft u uw eigen workshop. Mail naar nligf[@]ecp.nl

De jeugd heeft de toekomst

Zoals beschreven in bouwsteen 13 “Jongeren – de digital natives – hebben de toekomst en moeten daarom actief en structureel betrokken worden bij maatschappelijke debatten, zeker rondom de informatiesamenleving” heeft ECP jongerenparticipatie hoog in het vaandel staan. De stem van jongeren mag ook zeer zeker niet ontbreken in het internationale internetdebat. Daarom organiseert ECP, onder de vlag van NL IGF, samen met de Universiteit van Amsterdam het Studenten Internet Debat op 5 oktober in Amsterdam. Meer informatie leest u hier.

Terug naar actueel