Het gebruik van kunstmatige intelligentie voor persoonlijk financieel advies, zelfrijdende vrachtwagens op onze snelwegen en een jurist die gebruik maakt van een smart contract in de blockchain: de maatschappij verandert en de arbeidsmarkt verandert razendsnel mee door automatisering en andere snelle technologische ontwikkelingen. Digitale technologie is nu al steeds meer van belang (of zelfs onmisbaar) voor de kerntaken van organisaties in alle sectoren. Dit betekent verandering in de manier van werken, verlies van banen, maar ook het ontstaan van nieuwe functies. De (digitale) vaardigheden die hierbij nodig zijn veranderen soms sneller dan we ze kunnen aanleren. Niet alleen het onderwijs moet investeren, maar ook huidige werknemers moeten bij- en omgeschoold worden. Een leven lang ontwikkelen is noodzakelijker dan ooit. Hoe ziet de toekomst van werk in Nederland er uit? Hoe kunnen we hierop inspelen als samenleving en wat zijn de grootste uitdagingen? Op donderdag 14 februari geven we op deze en andere vragen antwoord tijdens de ECP bijeenkomst: De toekomst van werk: waar wachten we nog op? Dagvoorzitter: Tineke Netelenbos, voorzitter ECP en Digital Champion. Met bijdragen van:
- Louis Spaninks, directeur Stichting CA-ICT: ‘Arbeidsmarkt: continue veranderingen en toenemende onvoorspelbaarheid’.
- Arjan El Fassed, hoofd Public Policy bij Google: ‘De impact van kunstmatige intelligentie op de arbeidsmarkt’.
- Jack Orlik, senior researcher Nesta: Onderzoeksrapport ‘Digital Frontrunners: Designing inclusive skills policy for the digital age’. (deze presentatie wordt in het Engels gegeven).
- Leon Hielkema, programmamanager CNV: ‘Regionale aanpak voor een lang leven ontwikkelen’.
- Geert Moelker, MT lid directie Digitale Economie, ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
ECP bijeenkomst: De toekomst van werk: waar wachten we nog op? Datum: Donderdag 14 februari 2019 Tijd: 15.00-17.00 uur, met aansluitend een borrel Locatie: Bleyenberg, Den Haag Lees hier het dagverslag van de deelnemersbijeenkomst.