29-01-2021

Winnaars Nederlandse Privacy Awards 2021 bekend

Tijdens de Nationale Privacy Conferentie 2021 werden gisteren de Nederlandse Privacy Awards uitgereikt door Privacy First. Deze awards bieden een podium aan bedrijven en overheden die privacy zien als een kans om zich positief te onderscheiden en privacyvriendelijk ondernemen en innoveren tot norm te maken. Er zijn vier categorieën: 1) Consumentenoplossingen, 2) Bedrijfsoplossingen, 3) Overheidsdiensten en 4) Aanmoedigingsprijs. De winnaars zijn:

  • Comsumentenoplossingen: STER – STER verzorgt alle reclame-uitingen voor de publieke omroep. Voor de online reclames heeft STER radicaal gebroken met de gebruikelijke aanpak om via cookies advertenties zoveel mogelijk af te stemmen op de kenmerken die over een persoon verzameld worden. In plaats daarvan is STER overgestapt op een systeem dat uitsluitend gebruik maakt van informatie over het product dat bekeken wordt.
  • Bedrijfsoplossingen: NLdigital – NLdigital is een branchevereniging in de digitale sector. Veel van hun leden behoren tot het mkb en zijn verwerker. NLdigital heeft gezocht naar een manier om hun leden te ondersteunen bij het implementeren van de AVG op een wijze die verder gaat dan alleen het aanbieden van een 10-stappenplan.
  • Overheidsdiensten: FCInet & Ministerie van Justitie en Veiligheid – FCInet Secretariat is onderdeel van een internationale samenwerking gericht op het bestrijden van economische misdrijven zoals belastingfraude, corruptie en witwassen. FCInet is erin geslaagd om samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid een privacy-by-design-toepassing concreet toepasbaar te maken in een internationale samenwerking.
  • Aanmoedigingsprijs: Schluss – Schluss biedt een datakluis aan voor het beheer van persoonlijke gegevens. De datakluis die Schluss in ontwikkeling heeft, geeft individuen verregaande mogelijkheden om hun gegevens te beheren en beschikbaar te stellen op basis van hun eigen voorwaarden.
    We feliciteren de winnaars van harte met deze belangrijke prijs! Hier kunt u meer informatie vinden over de initiatieven.

We feliciteren de winnaars van harte met deze belangrijke prijs! Zie hier voor meer informatie.

Privacy

De hoeveelheid digitaal beschikbare data neemt met de dag toe. Steeds meer persoonlijke gegevens en bedrijfsgegevens worden in steeds meer databases opgeslagen. Databases die vaak via het web toegankelijk zijn. Bij een te losse ho... + Meer over Privacy