Pieter van Kuilenburg

Pieter van Kuilenburg is gefascineerd door de wereld van life sciences en gezondheid. Hij deed binnen dit domein ervaring op in toegepast onderzoek, business development en strategische communicatie. Zijn week is goed als hij de wereld van de life sciences, het perspectief van bedrijven en het belang van de maatschappij in verbinding brengt. Twee dingen die hij daarbij altijd goed in het oog houdt zijn projectstructuur én de menselijke maat.

Pieter is betrokken bij Commit2Data, waar hij meewerkt aan de valorisatie en disseminatie van de verschillende onderzoeksprojecten. Het is zijn ambitie om ervoor te zorgen dat wetenschappelijke kennis niet verstoft, maar zijn weg vindt naar bedrijven, burgers en beleidsmakers.

Daarnaast is hij coördinator van de werkgroep Gezondheid & Zorg van de Nederlandse AI Coalitie. Pieter: “Overal in Nederland zijn mensen bezig om innovatieve antwoorden te ontwikkelen op de grote uitdagingen waar we als samenleving voor staan, niet in de laatste plaats binnen gezondheid en zorg. Dit domein staat écht bol van potentie. Met de komst van slimme algoritmes en AI kunnen we deze potentie nog sneller realiseren. Dat lukt alleen als we samen optrekken en steeds bereid zijn van elkaar te leren: precies waar de NL AI Coalitie op gericht is. Ik zet me binnen de werkgroep Gezondheid & Zorg graag in om zo snel mogelijk échte impact op ons zorgsysteem te maken.”

Contact