Frank van Ierssel

Frank van Ierssel is sinds september 2022 betrokken bij ECP in de rol van voorzitter/secretaris van de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken. Deze coalitie richt zich op een gelijkwaardige informatierelatie tussen overheid en burger (samenleving). De vraagstukken die hierin terugkomen sluiten perfect aan bij de achtergrond en expertise van Frank.

Frank: “De samenleving wordt overspoeld door een alsmaar toenemende informatie(over)vloed. Het zijn complexe vraagstukken met veel kansen en uitdagingen waarin technologie een cruciale rol speelt. Maar om écht het verschil te kunnen maken, is het belangrijk om het brede speelveld met elkaar te verbinden en samen te werken aan gemeenschappelijke doelen.”

Frank houdt zich al vele jaren bezig met het thema ‘de informatiesamenleving’. Hij heeft diverse initiatieven op dit gebied opgestart, zoals informatiedeling-/uitwisseling als nutsvoorziening. Informatiedeling/-uitwisseling dient net zo betrouwbaar en veilig te zijn als iedere nutsvoorziening en voor iedereen bereikbaar/toepasbaar.

Frank is gepokt en gemazeld bij Computer Sciences Corporation in zowel regierollen van omvangrijke en complexe veranderingstrajecten als de rol van adviseur van strategische IV vraagstukken. Sinds 1998 is hij als zelfstandig en onafhankelijk (strategisch) organisatieadviseur/programmamanager actief op het snijvlak van business en ICT, in zowel het publieke als private domein.

“Het ECP dna is voor mij heel herkenbaar en voelt zeer vertrouwd. ECP is voor mij dan ook de ideale omgeving om de coalitie verder uit te bouwen. Dit doe ik met veel plezier en enthousiasme, samen met het team van ECP en alle coalitieleden. Wij gaan het verschil maken!”

Maatschappij & digitalisering

Het thema digitalisering in onze maatschappij is relevanter dan ooit. Digitaal leven betekent een levenslijn voor velen. De publiek-private samenwerkingen, de verbindingen, de kennis en onderzoek waar ECP samen met deelnemers e... + Meer over Maatschappij & digitalisering