07-05-2020

Voorbereidingen op Alert Online 2020

Nu veel Nederlanders thuiswerken en we meer dan ooit gebruik maken van internet en internetdiensten, hoort u ook meer over cybercriminaliteit. En dan komt inmiddels haast automatisch de vraag: hoe Alert Online bent u, uw gezin of is uw medewerker?

Deze ontwikkeling benadrukt nog eens het belang van het handen ineenslaan om cybercrime het hoofd te kunnen bieden en het belang van een bewustwordingscampagne als Alert Online. Met zijn allen doen we razendsnel ervaring op met wat wel werkt en wat niet, hoe zorgen we voor inzicht en verband tussen al deze losse ervaringen? 

Nederland online veiliger

Net zoals voorgaande jaren stimuleert Alert Online meer bewustwording van cybersecurity. Wij willen Nederland online veiliger maken. Dat doen we niet alleen, maar samen met zoveel mogelijk partijen die zich hiervoor willen inzetten. U doet toch ook mee? 

Vanuit Alert Online is het onze doelstelling om losse initiatieven die ontstaan om Nederland bewust te maken van cyberveiligheid, inzichtelijk te maken. Voor burgers, voor bedrijvenDit doen wij samen met onze kennispartners veiliginternetten.nl en digitaltrustcenter.nl 

Cybersecuritymaand

Ook dit jaar ligt het zwaartepunt van de campagne Alert Online in oktober, de cybersecuritymaand. In de aanloop hiernaartoe streven wij er naar om vanuit het partnernetwerk Alert Online op te halen wat de ervaringen zijn én kennis te delen. Wij vernemen daarom graag op welke cybersecurity-bewustwordingstrajecten u energie ziet en waar kansen liggen voor het partnernetwerk van Alert Online richting de cybersecuritymaand oktober. Wellicht heeft u al bewustwordingsprojecten gepland staan? Wij horen het graag en maken het inzichtelijk naar anderen. 

Ondanks dat uw wellicht prioriteit aan coronagerelateerde zaken moet geven, proberen wij u handvatten te geven. De website Alert Online is hierbij het centrale punt, te tonen wat bij de partners van Alert Online werkt en wie dit zijn. Daarnaast organiseren wij voor de zomer een (online) Alert Online partnerbijeenkomst om hierin extra stappen te zetten, een uitnodiging volgt binnenkort. 

Heeft u specifieke denkbeelden over Alert Online die u graag met ons deelt, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de contactpersonen binnen ECP: marjolijn.bonthuis@ecp.nl of esther.vandenneste@ecp.nl 

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig

Gerelateerde links

Betrokken ECP'ers

Esther Van den Neste

Marjolijn Bonthuis-Krijger