27-05-2020

Terugkijken: webinar ECP Deelnemersspecial - Gedistribueerde digitale identiteit

Op 11 mei vond het webinar ECP Deelnemersspecial: Gedistribueerde digitale identiteit plaats. Het vaststellen van de identiteit van betrokkenen wanneer via internet gebruik gemaakt wordt van diensten, was onderwerp van gesprek. U kunt het webinar nu terugkijken!

In deze periode, waarin Covid-19 een stevige grip op ons heeft en corona ons leven bepaalt, is digitale identiteit een onderwerp dat meer dan ooit de aandacht verdient. Of het nu gaat om het internet of things, kunstmatige intelligentie, datadelen, blockchain, big data of andere digitale innovaties: we hebben ermee te maken.

In dit webinar werd men online bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom digitale identiteit in Europa en Nederland: hoe is de laatste jaren het denken rond digitale identiteit verschoven? Van een door de overheid vastgelegde en geborgde digitale identiteit, naar een “gefedereerde” (gebundelde) identiteit, naar gedistribueerde vormen van digitale identiteit, zodanig dat de persoon zelf de eigen digitale identiteit beheert? Om welke kwesties gaat het in het huidige debat? Wat zijn de keuzes waar we voor staan?

Er waren onder andere sprekers en use cases van de Dutch Blockchain Coalition, het ministerie van Binnenlandse Zaken, Rabobank, Microsoft en IBM. Benieuwd? Via deze link komt u op ons webinarplatform waar u het seminar kan terugkijken.

Betrokken ECP'ers

Jelle Attema