Sjoera Nas


“Met een DPIA kun je de wereld verbeteren!”

Sjoera Nas werkt bij Privacy Company als senior-adviseur en is een van de grootste privacyexperts op het gebied van internet en telecom. Deze erkenning heeft zij te danken aan haar meer dan twaalf jaar ervaring bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder op het verwerken van persoonsgegevens. Namens Autoriteit Persoonsgegevens was zij betrokken bij tientallen (internationale) onderzoeken naar de privacyactiviteiten van onder meer Google, Facebook, Microsoft, TomTom, WhatsApp, Ziggo, XS4ALL, TP Vision en Nike. In de telecomsector was ze onderzoeksleider van teams die Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2 onder de loep namen.

Ook heeft Nas de Autoriteit Persoonsgegevens vertegenwoordigd in internationaal overleg van privacytoezichthouders op het gebied van internet en telecom, zowel in de Artikel 29-werkgroep als in de internationale Berlijn-groep van toezichthouders op privacy en telecom. Ze was rapporteur of co-rapporteur van een groot aantal opinies van de Artikel 29-werkgroep over bijvoorbeeld zoekmachines, behavioural advertising, geolocatiegegevens op slimme apparaten en de ePrivacy Verordening. In haar vroege loopbaan was Sjoera werkzaam als mededirecteur bij Bits of Freedom en als Public Affairs Officer bij XS4ALL.

Jaarcongres ECP

Op het jaarcongres zal Sjoera Nas spreken tijdens de sessie ‘Publieke waarden en het internet: hoe waarborgen we deze in de toekomst?‘.