Programma

Klik hieronder op de bouwstenen van de digitale samenleving en bouw uw eigen programma

Download
Showing All
Data
Infrastructuur
E-health
Trend
Vertrouwen
E-skills
Ethiek
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
Motorruimte
Motorruimte
Zaal 3
Zaal 3
Fact of fake? In debat over nepnieuws
14:00 - 15:00
In deze sessie gaan we in debat over nieuwe journalistiek waar feit en fake een rol spelen.
Fact of fake? In debat over nepnieuws
trend

Berichten die niet waar zijn, hoaxes en fake items, het is allemaal niet nieuw. Wat wel nieuw is, is de supersnelle verspreiding ervan door de opkomst van social media. Digitalisering van nieuwsvoorziening komt de kwaliteit ervan niet allerwegen ten goede. Het is anno 2017 steeds moeilijker om de betrouwbaarheid van nieuwsberichten of nieuwsmakers in te schatten en een gefundeerde mening te kunnen vormen. Terwijl het internet ons toegang biedt tot een veel breder palet van bronnen, ook de hoogwaardigste. In deze sessie gaan we in debat over nieuwe journalistiek waar feit en fake een rol spelen.

Zaal 4
Zaal 4
Zaal 5
Zaal 5
Artificial Intelligence
11:15 - 12:00
Artificial Intelligence
Trend

Kunstmatige intelligentie wint aan terrein; het kent verschillende toepassingen in verschillende sectoren. De overheid doet pilots, watson wordt breed in gezet en er zijn ‘zelfrijdende’ auto’s. Behalve twee deelnemersbijeenkomsten over dit thema, organiseerde ECP dit jaar een werkgroep. Deze werkgroep deed onderzoek naar de juridische randvoorwaarden bij deze ontwikkelingen. In deze sessie worden de bevindingen gepresenteerd.

Zaal 6
Zaal 6
Zaal 7
Zaal 7
Zaal 8
Zaal 8
Ethiek, kunst en technologie
11:15 - 12:00
Ethiek, kunst en technologie
Ethiek

Hoe ziet de informatiesamenleving van de toekomst eruit? Welke invloed hebben wij als makers en gebruikers op de architectuur van de informatiesamenleving? In deze sessie worden futuristische inzichten, die voortvloeien uit de samenwerking tussen technologie-kunstenaars en wetenschappers, met u gedeeld.