Roelof Meijer


“Vanuit SIDN zetten we ons in om de waarde van het internet voor Nederland te vergroten. Dat doen we allereerst door te zorgen voor een veilig en betrouwbaar .nl-domein, maar we gaan verder dan dat: we willen het internet makkelijker en veiliger maken. Gebruikers wordt te pas en te onpas gevraagd om privacygevoelige gegevens te delen en vaak delen ze meer informatie dan nodig is. Dat kan en moet anders.”

Sinds 2005 is Roelof Meijer CEO van SIDN, de registry van het .nl-domein. SIDN is de toonaangevende registry van het topleveldomein .nl dat met meer dan 5,8 miljoen domeinnamen een van de grootste en meest succesvolle landendomeinen ter wereld is. Daarnaast doet SIDN nog veel andere dingen, allemaal gericht op het nog beter maken van het internet. Daarbij gaat het niet om geld, maar om toegevoegde waarde voor de Nederlandse maatschappij en economie. Het gaat om positieve impact.

Jaarcongres ECP

Op het jaarcongres zal Meijer spreken bij het ‘Politiek Café – Digitale Identiteit’ en ‘Politiek Café – De complexiteit van internetgovernance’.