Kitty de Jong


Welke digitale vaardigheden zijn nodig bij het gebruik van zorgtechnologie? Kitty deelt haar ervaring aan de hand van praktische voorbeelden.

Kitty de Jong is werkzaam als zelfstandige zorginnovatie adviseur en is tevens verbonden aan zorgorganisatie Omring als Senior Innovatieadviseur RvB. Kitty is al jaren actief in de wereld van zorginnovatie en heeft bij veel organisaties en (landelijke) projecten haar enthousiasme en energie ingezet om eHealth en digitale zorg van de grond te krijgen en te implementeren. Haar kracht ligt in haar vermogen om zowel op strategische niveau als op operationeel niveau makkelijk te schakelen en zo iedereen dezelfde kant op te bewegen. Kitty kent de zorg van binnen en van buiten. Ze weet wat er speelt en waar de belangrijkste uitdagingen liggen.

Vanaf het eerste moment is zij betrokken geweest bij de ontwikkelingen omtrent Digitale Vaardigheden als adviseur in de werkgroep digivaardigheden Zorgverleners ECP. In haar loopbaan heeft Kitty vele ervaringen opgedaan, onder andere bij de volgende projecten: Medicatieprocesoptimalisatie, Medicatiedispensing en regionale aanpak eTRS, Hospital@Home Hartfalen en COPD, Elektronische toegang tot de woning, Beeldzorg, Slim incontinentiemateriaal, Leefstijlmonitoring, Smart Glass, Thuis Plus Koffer (thuiszorgtechnologie en domotica) , Applied Gaming, ontwikkeling Gameslab.