Kees van der Klauw


“Het laatste wat je nodig hebt om een innovatie ecosysteem te bouwen zijn ego’s”

Kees van der Klauw studeerde elektrotechniek aan Technische Universiteit Delft en promoveerde op het vakgebied halfgeleider devices in 1987, waarna hij werkzaam was bij het Philips Natuurkundig Laboratorium in ontwerp en modellering van CMOS-transistoren en processen.

Na een korte periode als Instrument Manager in moleculaire diagnostiek bij Akzo, Organon Teknica werkte hij vanaf 1992 voor Philips Flat Panel Displays in project management, engineering-, operations- and general management en was hij betrokken bij de realisatie van Philips’ LCD joint ventures in Japan and Korea. In 1999 stapte Kees over naar Philips Consumer Electronics en werd in de 10 jaar daarna resp. ontwikkelmanager van High-End TV in Brugge, België, wereldwijd platform manager en CTO van Philips Televisie, Monitors en de Professional Display Business. Kees werd in 2009 Chief Architect en R&D Manager voor professionele verlichting bij Philips Lighting en speelde een leidende rol in de transformatie naar LED verlichting, Internet of Things en systemen. Van oktober 2013 tot 2018 was hij hoofd van het research programma voor Philips Lighting en verantwoordelijk voor de splitsing van corporate research in twee separate organisaties.

Vanaf 2015 was hij betrokken in de oprichting van the Alliance for Internet of Things Innovation (AIOTI www.aioti.eu) waarvan hij de eerste voorzitter werd.

Sinds 2018 is Kees onafhankelijk innovatie adviseur met een eigen team InnoAdds (www.innoadds.com) en is op dit moment betrokken bij het opstarten van de Nederlandse AI Coalitie als strateeg en coalitiemanager.

 

Jaarcongres ECP

Op het jaarcongres zal Van Der Klauw spreken tijdens de sessie ‘Nederlandse AI Coalitie‘.