Henk Jan Vink


“Verantwoord innoveren met AI is belangrijk, maar sla niet alle innovatie plat door generieke aanpak voor alle AI en overregulering aan de voorkant.”

Henk Jan Vink is algemeen directeur van de eenheid ICT-innovaties bij TNO. Het onderzoek binnen deze unit richt zich op Data Science, Toekomstige Netwerken en Diensten, Monitoring & Control systemen, Cyber Security & Robuustheid, Embedded Systems Innovations, Strategische Bedrijfsanalyse en Strategie en Beleid voor ICT.
Vink is actief in veel verschillende ICT-gerelateerde besturen en commissies, zowel nationaal als internationaal. Enkele voorbeelden: lid van  Raad van Bestuur van de Big Data Value Association, bestuurslid van de International Data Space Association, bestuurslid ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en (meer academisch) bestuurslid van het PI Lab (Privacy and Identity laboratory). Onlangs was hij mede-auteur van de Nederlandse agenda voor Kunstmatige Intelligentie. Dat was de eerste stap naar een nationale strategie voor AI. Voordat hij in deze functie begon, heeft hij verschillende directeurs- en senior managementfuncties binnen TNO bekleed.

Jaarcongres ECP

Op het jaarcongres zal Vink spreken bij het ‘Politiek Café – Artificial Intelligence’.