Samen vormgeven aan onze digitale samenleving

De samenleving digitaliseert razendsnel en technologie brengt steeds weer nieuwe innovaties voort zoals big data, blockchain en kunstmatige intelligentie (AI). Deze digitalisering betekent veel maatschappelijke beweging. Waar je ook kijkt, alles verandert. Van zorg tot overheid en van onderwijs tot transport. De mogelijkheden en uitdagingen liggen niet meer aan de horizon maar vlak voor onze voeten. Dat vraagt om slimme samenwerking, dwars door sectoren, regio’s, publiek en privaat heen. Om daarin een handelingsperspectief te bieden publiceerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving ‘Het verhaal van digitaal: Samen vormgeven aan onze digitale samenleving’.

“Het Verhaal van Digitaal laat zien dat digitalisering invloed heeft op iedereen.  We weten als geen ander dat innovatie en implementatie een kwestie is van samenwerking, tussen publiek en privaat, tussen wetenschap en maatschappelijke vertegenwoordigers. Vanuit onze visie brengen we al deze partijen samen, nodigen we ze uit om samen stappen vooruit te zetten.” Arie van Bellen, directeur ECP

In ECP heeft Nederland een platform waar die samenwerking tussen partijen uit bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke vertegenwoordigers en kennisinstellingen al bestaat. Voor samenwerking is een gezamenlijke visie essentieel. Deze publicatie geeft die visie door ‘Het verhaal van digitaal’ te vertellen zoals wij dat zien. Wilt u aanhaken, wilt u zelf iets initiëren? Laat het ons weten, want het verhaal van digitaal is van ons allemaal.

Download hier de PDF van ‘Het verhaal van digitaal’.