Jongerendebat: de digitale samenleving in stroomversnelling

  • livestream

Voeg toe aan agenda 11/17/2020 14:00 11/17/2020 15:00 Europe/Paris Jongerendebat: de digitale samenleving in stroomversnelling Bekijk de sessie hier ... https://ecp.nl/programma/jongerendebat-digitalisering-in-een-stroomversnelling/

Bekijk de sessie hier terug.

Digitalisering is door de coronacrisis in een stroomversnelling gekomen. Werken vanuit huis, online colleges volgen, vergaderen en zelfs solliciteren, waar fysiek contact tot dan toe vaak als noodzakelijk gezien werd, bleek het in een keer allemaal wel te kunnen. En ook goed te gaan. Maar deze beweging van hyperdigitalisering roept ook vragen op. En niet in de laatste plaats voor jongeren.

Hoe ziet volgens hen de digitale toekomst eruit? Hoe zorgen zij voor balans, wat is een goed evenwicht tussen offline en online? Wat gaat er fundamenteel veranderen? En is dat wel of niet wenselijk? Hoe moeten we omgaan met sociale vraagstukken zoals inclusiviteit en kansenongelijkheid?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het jongerendebat ‘Digitalisering in een stroomversnelling”, dat door ECP | het platform voor de informatieSamenleving in samenwerking met het Nederlands Internet Governance Forum (NL IGF) wordt georganiseerd. Voorafgaand is er een lesje tips & trucs debatteren van Donatello Piras. Donatello is één van de Nederlandse meest gevraagde gespreks- en debatleiders met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland.

Datum: dinsdag 17 november
Tijd: 14.00-15.00 uur

Betrokken Sprekers

Nikki Fredriksz

Maxime Eljon

Niels Honkoop

Hilde Wendel

Donatello Piras