Maak kennis met NL Design System voor overheidswebsites

  • workshop

Voeg toe aan agenda 11/19/2020 15:00 11/19/2020 15:45 Europe/Paris Maak kennis met NL Design System voor overheidswebsites Geen website is uniek (en daarom moeten we meer van elkaar leren en lenen) Geen website ... https://ecp.nl/programma/bouw-je-overheidswebsite-met-nl-design-system/

Geen website is uniek (en daarom moeten we meer van elkaar leren en lenen)

Geen website is uniek en daarom moeten we meer van elkaar leren en lenen; elke website is anders, is van een andere organisatie en dient een ander doel. En toch zijn ze hetzelfde. Elke website bestaat uit inhoud, techniek en vormgeving. Die zijn anders ingericht per website, maar de onderdelen waar het uit bestaat of de richtlijnen die gevolgd worden zijn hetzelfde.

Begin dit jaar is Gebruiker Centraal gestart met de ontwikkeling van een gezamenlijk design system voor de Nederlandse overheid. Professionals van diverse overheidsorganisaties bundelen hun kennis en ontwikkelen een design system waarin ontwerpprincipes, interactiepatronen, componenten (zoals formulierelementen en knoppen) en code gedeeld worden.

In deze sessie kijken we naar wat jij, jouw team of jouw organisatie het laatste heeft gemaakt en hoe uniek dat is. Zijn er onderdelen die we van elkaar kunnen delen? Onder welke voorwaarden zou je dat doen? Welke risico’s en kansen zie jij?

Deze sessie wordt aangeboden door Forum Standaardisatie, die het programma Gebruiker Centraal onderschrijft in het standaardiseren van overheidswebsites. Dit helpt doorstroom van overheidsgegevens op een eenduidige wijze aan te bieden aan de maatschappij.

Datum: donderdag 19 november
Tijd: 15.00-15.45 uur

ECP Jaarfestival

Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020 organiseerde ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met een groot aantal partners het ECP Jaarfestival: een online meerdaags event over onze digitale same... + Meer over ECP Jaarfestival.

Betrokken Sprekers

Victor Zuydweg