Bouw je overheidswebsite met NL Design System

  • workshop

In deze sessie bouw je een overheidswebsite met gebruikmaking van NL Design System. Begin dit jaar is Gebruiker Centraal gestart met de ontwikkeling van een gezamenlijk design system voor de Nederlandse overheid. Professionals van diverse overheidsorganisaties bundelen hun kennis en ontwikkelen een design system waarin ontwerpprincipes, interactiepatronen, componenten (zoals formulierelementen en knoppen) en code gedeeld worden.

Het NL Design System verbetert de gebruiksvriendelijkheid van online overheidsdiensten en websites. Consistente digitale diensten zorgen ervoor dat burgers makkelijker zaken kunnen doen met de overheid. Door uitgebreide gebruikerstesten zijn deze websites toegankelijker, kwalitatief beter en duurzaam. Doordat we niet elke keer over hetzelfde na hoeven te denken wordt dubbel werk voorkomen. Projecten komen daardoor sneller uit de startblokken en kunnen sneller resultaat laten zien. Als ontwerper, UX’er of ontwikkelaar kun je je richten op dingen die echt uniek zijn voor je dienst. Doe er je voordeel mee!

Deze sessie wordt aangeboden door Forum Standaardisatie, die het programma Gebruiker Centraal onderschrijft in het standaardiseren van overheidswebsites. Dit helpt doorstroom van overheidsgegevens op een eenduidige wijze aan te bieden aan de maatschappij.

Datum: donderdag 19 november
Tijd: 15.00-15.45 uur

ECP Jaarfestival

Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020 organiseert ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met een groot aantal partners een hybride meerdaags event over onze digitale samenleving in stroomversn... + Meer over ECP Jaarfestival.


Betrokken Sprekers

Victor Zuydweg