07-04-2022

Overdracht programma Informatieveilig gedrag in de zorg aan ECP

De afgelopen twee jaar voerde ICTU, in opdracht van de Brancheorganisaties Zorg en het ministerie van VWS, het programma Informatieveilig gedrag in de zorg uit en ontwikkelde de Wegwijzer ‘Aan de slag met informatieveilig gedrag’. Op 1 april droeg ICTU het programma over aan ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. ECP gaat zich vooral richten op het verspreiden, toelichten en ondersteunen van de ontwikkelde aanpak voor informatieveilig gedrag. Dit doen we in opdracht van het ministerie van VWS. De brancheorganisaties ActiZ, de Nederlandse ggz, NFU, NVZ en VGN blijven bij het programma betrokken.

Een innovatieve en projectmatige aanpak

Het doel van de aanpak is dat veel meer zorgorganisaties effectieve interventies kiezen om gedragsverandering van zorgprofessionals te bereiken op het gebied van informatieveiligheid. De in het project ontwikkelde Wegwijzer ‘Aan de slag met informatieveilig gedrag’ biedt een handig stappenplan dat daarbij gebruikt kan worden. De basis is een wetenschappelijke methode, vertaald naar een praktische aanpak voor elke zorgorganisatie. De aanpak is uniek vanwege de focus op concreet en meetbaar veilig gedrag.

Nu ook online!

Om op gemakkelijke en gestructureerde wijze te kunnen werken met de Wegwijzer gaat u vanaf vandaag naar de nieuwe website Informatieveiliggedragzorg.nl. U ziet direct uit welke stappen de Wegwijzer bestaat. Of lees eerst meer over wat focussen op gedrag u oplevert.

*In de Brancheorganisaties Zorg (BoZ) werken ActiZ, de Nederlandse ggz, NFU, NVZ en VGN samen.

Bekijk hier de introductievideo van Informatieveilig gedrag in de zorg

Digitalisering in de zorg

Zorg is misschien wel de belangrijkste sector van Nederland. Zorg gaat over mensen. Zorg speelt in ieders leven een belangrijke rol, van geboortezorg tot ouderenzorg, van de zorg voor onze kinderen, onszelf en voor onze ouders. Zo... + Meer over Digitalisering in de zorg