22-08-2019

Oktober Cybersecurity maand

Ook dit jaar staat oktober weer in het teken van cybersecurity. Als onderdeel van de Europese cyberveiligheidsmaand worden er vele conferenties, activiteiten en evenementen georganiseerd. Dit om zoveel mogelijk kennis, inzichten en ideeën te delen voor een veiligere digitale toekomst. Hieronder vindt u enkele activiteiten waar u aan kunt deelnemen. 

Alert Online Kick-off

Op 26 september trapt Alert Online de Cybersecurity Maand af bij de Rabobank in Utrecht. Tijdens de kick-off komen verschillende gasten aan het woord om met elkaar over digitale veiligheid te spreken en de European Cybersecurity Maand onder de aandacht te brengen. Het gehele programma wordt later bekend gemaakt, maar al wel bekend is dat de onthulling van het jaarlijkse Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek wordt gepresenteerd. Aanmelden kan via deze pagina.

One Conference

Nederland is sinds 2013 gastheer van de One Conference die inmiddels voor veel mensen uit de technische gemeenschap één van de ‘must visit’-conferenties is in Europa. Nadat de One Conference in 2016 deels in het teken stond van het Europees voorzitterschap, is deze conferentie in belang toegenomen. De verbinding tussen techneuten, experts, beleidsmakers en besluitvormers op een niet-commercieel, neutraal platform blijkt een formule die bijdraagt aan de Nederlandse positionering. De conferentie is in 2017 verbreed tot een initiatief van de Rijksoverheid. Daarmee heeft de conferentie niet uitsluitend een cybersecurity-focus gekregen, maar is er ook plaats voor de economische kansen die het cyberdomein biedt. De One Conference is dit jaar een driedaagse conferentie van 1 tot en met 3 oktober en vindt plaats in het World Forum in Den Haag. Bekijk de website voor meer informatie.

OneCTF

Op 30 september, de avond voor de One Conference, is er een side event waarbij u uw cybersecurity-skills kunt testen. U strijdt tegen andere teams en lost puzzels op tijdens de officiële Capture The Flag challenge (CTF). Meedoen? Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Youth NL IGF Debat

In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam organiseert NL IGF op 3 oktober het jongerendebat ‘Who Cares About Privacy?’. Ter discussie staat hoe belangrijk wij privacy nou echt vinden. Let u bij het gebruik van social media en apps op uw privacy? Of heeft u niets te verbergen? U krijgt nu de kans om met diverse experts in gesprek te gaan over dit onderwerp. Het evenement is gratis toegankelijk. Klik hier voor meer informatie.

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig