'Who Cares About Privacy?' Youth NL IGF Debat

Privacy is een thema dat regelmatig aandacht krijgt in de media. Denk bijvoorbeeld aan de recente berichten over FaceApp of Moskou die de grootste gezichtsherkenning apparatuur krijgt en hierdoor iedereen continu in de gaten wordt gehouden. Maar vinden wij het nou echt zo belangrijk? Let jij bij het gebruik van social media, apps of tijdens het online surfen bewust op je privacy? Of is je motto “Ik heb niks te verbergen”? Moeten wij als burger gewoon maar accepteren dat voor het gebruik maken van een dienst vaak meer gegevens dan nodig worden verzamelt en met anderen bedrijven of instanties worden gedeeld? Of moeten wij bewust kiezen wat wij wel en niet doen of online plaatsen? Welke verantwoordelijken liggen bij ons als consument, bij de bedrijven en overheid? Tijdens het jongerendebat “Who Cares About Privacy?” op donderdag 3 oktober gaan wij met diverse experts in gesprek over dit onderwerp. Het evenement wordt in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam georganiseerd. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

‘Who Cares About Privacy?’ Youth NL IGF Debat

Datum: donderdag 3 oktober 2019 Tijd: 9.00 uur inloop, 10.00 – 13.00 uur inhoudelijk programma Locatie: Science Park 903 – Zaal 0.08 (Universiteit van Amsterdam)

Aanmelden

Het evenement is gratis toegankelijk. Meld u aan via onderstaand registratieformulier!

Digivaardig

Een digitaalvaardige samenleving is een samenleving waarbij iedereen in staat is om op alle manieren mee te kunnen doen met digitale toepassingen: als burger, als werknemer, als patiënt en als ouder. Digitale vaardigheden zijn ee... + Meer over Digivaardig