‘Who Cares About Privacy?’ Youth NL IGF Debat

03-10-2019 Voeg toe aan mijn agenda

Privacy is een thema dat regelmatig aandacht krijgt in de media. Denk bijvoorbeeld aan de recente berichten over FaceApp of Moskou dat de grootste gezichtsherkenningsapparatuur krijgt en hierdoor iedereen continu in de gaten houdt. Maar vinden wij het nou echt zo belangrijk? Let jij bij het gebruik van social media, apps of tijdens het online surfen bewust op je privacy? Of is jouw motto: ‘ik heb niks te verbergen’? Moeten wij als burger accepteren dat voor het gebruik maken van een dienst vaak meer gegevens dan nodig worden verzameld en met andere bedrijven of instanties worden gedeeld? Moeten wij bewuster beslissingen maken over wat wij wel en niet online plaatsen? Welke verantwoordelijkheden liggen bij ons als consument, bij de bedrijven en de overheid?

Tijdens het jongerendebat ‘Who Cares About Privacy?’ op donderdag 3 oktober gaan wij met diverse experts in gesprek over dit onderwerp. Het evenement wordt in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam georganiseerd.

Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

‘Who Cares About Privacy?’ Youth NL IGF Debat

Datum: donderdag 3 oktober 2019
Tijd: 9.00 uur inloop, 10.00 – 13.00 uur inhoudelijk programma
Locatie: Science Park 903 – Zaal 0.08 (Universiteit van Amsterdam)

Aanmelden

Het evenement is gratis toegankelijk. Meld u aan via onderstaand registratieformulier!Deelname formulierJa, ik wil uitgenodigd worden voor events en activiteiten die (mede) door ECP georganiseerd worden.

Terug naar agenda