Masterclass gedragsverandering Cybersecure gedrag door ‘zelf ervaren’.

Cybersecurity is niet alleen voor technische specialisten. Iedereen heeft een rol in het proces en bekijkt een cyberaanval vanuit zijn perspectief: de directie, de communicatieafdeling, de crisismanager (als je die hebt). Security is iets wat iedereen doet en waar iedereen aan bijdraagt!

Investeren in gedragsverandering rond cybersecurity draait om het geven van het goede voorbeeld: melden, om hulp vragen en hulp bieden, laten zien waar en hoe je iets kunt doen. Het gaat om het aandragen van concrete tools en vooral het centraal stellen van oefenen. Dit alles met het doel weerbaarheid, vertrouwen, kritisch denken, talent en innoverend vermogen in je organisatie te vergroten. Onmisbaar om de continue stroom kwetsbaarheden en steeds geavanceerdere dreigingen het hoofd te kunnen bieden.

Sanne Maasakkers, securityspecialist bij het NCSC en ethisch hacker laat ons ‘voelen’ hoe het is als je organisatie door een cyberaanval wordt getroffen. We zijn benieuwd of en hoe ons gedrag veranderd is als we op 18 november weer naar kantoor gaan. Aan de deelnemers van deze sessie zal het niet liggen. Marjolijn Bonthuis is de host bij deze sessie.

Drie redenen om naar deze sessie te gaan op het ECP Jaarfestival.