Hoe lossen we het tekort aan ICT’ers op

De groeiende vraag naar ICT’ers en het tekort aan goed opgeleide mensen heeft in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld grote economische en maatschappelijke gevolgen. Want wie hebben er straks nog grip op onze digitale systemen of de juiste kennis voor de banen van de toekomst? Zowel bij bedrijven in de ICT-sector, als daarbuiten, stijgt het aantal vacatures flink. Het onderwijs kan de vraag van de arbeidsmarkt moeilijk bijbenen wat zorgt voor krapte op de arbeidsmarkt. Zonder goede oplossingen blijft dit tekort alleen maar groeien.

Gelukkig wordt de ernst en omvang van het probleem steeds duidelijker en zijn er steeds meer succesvolle initiatieven om de ICT-tekorten (deels) op te lossen. Van omscholing tot bijscholing, van regionale samenwerking tot diverser aannemen van personeel. Tijdens onze sessie lichten we een aantal goede initiatieven toe die zich inzetten om de tekorten tegen te gaan. Dus bent u benieuwd hoe u bij kunt dragen aan een arbeidsmarkt zonder tekorten aan ICT-professionals? Bezoek dan deze sessie.

Tijdens deze sessie licht moderator Lotte de Bruijn (directeur van NLdigital) een aantal goede initiatieven toe die zich inzetten de tekorten tegen te gaan. Eén van de goede voorbeelden is de samenwerking van het UWV met het omscholingsinitiatief Make IT Work. Daarnaast gaat Lotte in gesprek met een regio vertegenwoordiger die het belang kan duiden van lokale samenwerkingen tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Tot slot volgt een interessant panelgesprek over de mogelijkheden en kansen die een diverser aannamebeleid kan bieden voor werkgevers.

De sessie wordt georganiseerd door Topsector ICT en HCA. Met Su Yin Timp-GanMarieke Duijndam, Ashmita Krishna Sharma en Bart Beima als sprekers en Lotte de Bruijn zal als host aanwezig zijn bij deze sessie.

Drie redenen om naar deze sessie te gaan op het ECP Jaarfestival