Amsterdam AI ecosystem – AI technology for people

Amsterdam heeft het grootste wetenschaps- en innovatie-ecosysteem van Nederland op AI. Al drie decennia is er ervaring in onderzoek en onderwijs. Uniek voor Amsterdam is dat deep tech onderzoek en onderwijs wordt gecombineerd met onderzoek naar de sociale, ethische en legal aspecten en de toepassing in de maatschappij. Onder het programma AI Technology for People werken de UvA, VU, HvA, CWI, Amsterdam UMC, Nki/Avl, Sanquin, Amsterdam Economic Board en de Gemeente Amsterdam samen op innovatieve AI-projecten die zowel economische als maatschappelijke impact hebben. De coalitie investeert de komende 10 jaar 1 miljard euro in baanbrekende onderzoeksprogramma’s, het aantrekken van toptalent en het ontwikkelen en begeleiden van startups en spin-offs.  

Tijdens deze learning table kunt u al uw vragen stellen over de opgedane ervaringen, lessons learned en wellicht ontstaan er zelfs nieuwe samenwerkingen.   

Hosts van deze learning table: Anita Nijboer, ambassadeur AI Technology for People en Kees van der Klauw, coalitiemanager van de Nederlandse AI Coalitie