Kunst expo

Op het Jaarcongres ECP wordt voor de derde keer een technologie-kunstexpositie georganiseerd waar de toekomst van onze informatiesamenleving wordt bevraagd.

Zowel kunst, filosofie als wetenschap geven een visie op het individu en de informatiesamenleving waarin wij leven. Benieuwd naar de kunstwerken op het congres? Hieronder vindt u een voorproefje.

Smell of Data

Vroeger gebruikten we onze neus voor het jagen en verzamelen. Maar sinds het jagen en verzamelen is verplaatst naar de online omgeving, is er geen neus meer die ons waarschuwt voor de gevaren die op de loer liggen in de online wildernis. De Smell of Data is een nieuwe geur die internetgebruikers op instinctieve wijze waarschuwt wanneer hun persoonlijke apparaten data lekken. Op de kunstexpo laat Leanne Wijnsma u kennismaken met de geur van (online) datalekken.

Lees meer

Icarus Award 2017

De Icarus Award wordt in 2017 voor het derde jaar op rij uitgereikt tijdens het jaarcongres. Dit is dé prijs voor kunstenaars die een kruisbestuiving tussen kunst en technologie creëren. De Icarus Award wordt georganiseerd in samenwerking met online opinietijdschrift deFusie.net, een platform voor jonge denkers en makers. Werk aanmelden kan tot 1 oktober.

Meer