01-10-2021

Hâck The Hague: bewustzijn over cyberveiligheid vergroten

Op maandag 27 september 2021 organiseerden de gemeente Den Haag en cybersecuritybedrijf Cybersprint de 4e editie van de hackwedstrijd: Hâck The HagueDoel van dit jaarlijkse evenement is om te kijken waar de gemeente en haar toeleveranciers kwetsbaar zijn voor criminele hackers en om het bewustzijn over cyberveiligheid bij bewoners, ondernemers en medewerkers te vergroten. 

206 hackers  

206 internationale professionele en studenthackers kregen de kans om de live IT-systemen, applicaties en websites van de gemeente Den Haag en haar leveranciers te hacken om hun digitale veiligheid op de proef te stellen. Deelnemende hackers meldden 125 kwetsbaarheden waaronder: onveilige toegang tot accounts, verouderde software, de mogelijkheid om kwaadaardige code in een website te injecteren en een account dat volledig kan worden overgenomen. 

Podcast ECP 

Naast de hackwedstrijd kreeg het publiek gedurende de dag een interactief randprogramma aangeboden. In dit programma vertelden hackers, experts, leveranciers van de gemeente en andere relevante organisaties over verschillende cybersecurity-onderwerpen.   

Marjolijn Bonthuis, programmadirecteur digitale veiligheid, cybersecurity en internet governance bij ECP, verzorgde een podcast over cybersecurity. Beluister de podcast waarin zij o.a. vertelt over de noodzaak van cybersecurity voor een cruciale infrastructuur en voor ondernemingen.  

Oktober: Europese Cybersecuritymaand 

Oktober is de Europese Cybersecuritymaand. De hele maand oktober staat in het teken van online veiligheid en het stimuleren van cybersecure gedrag. In deze periode organiseren partners activiteiten onder de vlag van Alert Online. Zo brengen we cybersecurity onder de aandacht van medewerkers, klanten en hun directe omgeving. Alle activiteiten zijn te vinden op de website van Alert Online.  

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig