18-09-2019

Forum Standaardisatie congrespartner Jaarcongres ECP 2019

Forum Standaardisatie is dit jaar wederom congrespartner van het Jaarcongres ECP 2019. Het Forum Standaardisatie heeft als doel interoperabiliteit en leveranciersonafhankelijkheid te bevorderen via het gebruik van open standaarden voor digitale gegevensuitwisseling in de publieke sector. Het Forum bestaat uit deskundigen afkomstig uit diverse overheidsorganisaties, het bedrijfsleven en de wetenschap.

Als een burger de belasting invult, dan moeten die gegevens veilig bij de overheid aankomen. En als bedrijven informatie uitwisselen, dan is het belangrijk dat hun computersystemen elkaar begrijpen. “Werken volgens standaarden bevordert samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven en de burger”, aldus Larissa Zegveld, voorzitter van Forum Standaardisatie. “Zo kunnen we de digitale overheid toegankelijker maken, beter beveiligen en alle partijen een betere regie op hun gegevens bieden.” Het forum adviseert de overheid over het nastreven hiervan.

Jaarcongres ECP

Tijdens het jaarcongres organiseert Forum Standaardisatie twee sessies met de thema’s ‘inclusie’ en ‘publieke waarden en het internet‘. Ook zijn ze te vinden op de netwerkvloer.

Kijk voor meer informatie op www.forumstandaardisatie.nl

 

Internet governance

Cybercrime. Privacy. Toegankelijkheid. Mensenrechten. Cloud. Internet of Things. Het internet brengt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook blijvend vraagstukken met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke regels stellen we op... + Meer over Internet governance