01-11-2017

De finalisten voor SODA2017 zijn bekend!

De jury van de Stuiveling Open Data Award nodigt onderstaande zes inzendingen uit om zich 16 november te presenteren tijdens het Jaarcongres ECP in de Fokkerterminal in Den Haag. Hier wordt vervolgens tussen 16.00 en 17.00 uur op het hoofdpodium de winnaar bekend gemaakt! Wil jij weten wie er wint en €20.000 euro in ontvangst mag nemen? Zorg dan dat je erbij bent 16 november!

PAN

PAN is een webapplicatie die metaaldetectorvondsten uit heel Nederland toont op een tweeledige manier. Aan de publieke kant op een gebruiksvriendelijke manier, voor onderzoekers is uitgebreide informatie over metaaldetectorobjecten door heel Nederland beschikbaar. De applicatie maakt het mogelijk om een breed scala aan geïnteresseerden en specialisten te dienen.

OpenTopo.nl

OpenTopo.nl combineert de beste geodata uit de locatiegebaseerde (basis)registraties van de overheid (BAG, BRT, BRK, BGT, AHN) plus OpenStreetMap tot een gecombineerd kaartbeeld, dat zelf ook weer open data is. Beide kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden. Je kunt inzoomen van landsniveau tot huisniveau.  

Wat kost mijn zorg?

Met de tool ‘Wat kost mijn zorg?’ kunnen gebruikers zien wat de kosten zijn van medische behandelingen bij verschillende ziekenhuizen en verzekeraars. Daarnaast kunnen gebruikers via de ‘verzameltool’ bijdragen aan transparantie van ziekenhuistarieven. De tool draagt bij aan meer transparantie in de zorg en meer bewustzijn over prijzen bij consumenten.  

De Verbindingswijzer

De Verbindingswijzer toont snel en overzichtelijk hoe goed de multimodale bereikbaarheid is van elke willekeurige plek in Nederland. Op basis van open data met betrekking tot het actuele openbaar vervoernetwerk en OpenStreetMap kaartdata van Nederland, kan voor elk willekeurig punt in Nederland worden bepaald hoe ver je binnen een bepaalde tijd kunt reizen. En dit voor alle vormen van verplaatsing.  

Teruglezen.nl

Teruglezen.nl kan gebruikt worden om een uitzending van de NPO-kanalen terug te lezen door de teletekst pagina-888 ondertiteling in een handzaam formaat te tonen aan mensen die snel willen weten waar een uitzending over ging, zonder verplicht dertig minuten (of langer) te moeten kijken. Gebruikers kunnen de link van de NPO.nl site naar hun favoriete programma plakken.  

GPP Thermometer

De GPP thermometer geeft op elk moment in het lopende jaar inzicht in of overschrijding van de geluidnorm dreigt. Het uitrollen van een maatregel kan daardoor eerder gebeuren, namelijk in het jaar zelf in plaats van een jaar later, daardoor worden omwonenden eerder beschermd tegen hinder en/of gezondheidsschade. Omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen volgen hoe de geluidproductie zich ontwikkelt.