27-09-2018

Ervaar de cyberwereld op het Generation Discover Festival

Dit jaar wordt voor de derde keer het Generation Discover festival georganiseerd, het evenement dat de volgende generatie ontdekkers uit heel Nederland in beweging brengt. Tijdens dit vijfdaagse festival leren jongeren alles over wetenschap en technologie. ECP/Veiliginternetten.nl doet samen met andere partners mee in de Cyberdome waarin jongeren de cyberwereld ervaren. Het gaat hier om topics als veiligheid, programmeren, criminaliteit en preventie, maar vooral wat er allemaal digitaal kan gebeuren… Kortom een spannend verhaal waarin de kinderen zelf de sleutelrol spelen in de ‘missie’.

Op donderdag 18 oktober komt minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid naar het Generation Discover festival voor een kort bezoek aan de Cyberdome. De aanleiding van zijn bezoek is de bekendmaking van resultaten van het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnonderzoek onder kinderen. Aan de hand van deze resultaten zal de minister kinderen in de Cyberdome vragen naar hun kennis en ervaringen, maar vooral wat ze geleerd hebben en hoe ze deze kennis (gaan) toepassen.

Het Generation Discover Festival vindt van 17-21 oktober plaats op het Malieveld in Den Haag en is gratis toegankelijk. Bekijk ook de website van het festival.