26-02-2020

E-healthweek 2020 trekt ruim 50.000 bezoekers

Eind januari vond voor de vierde keer de nationale e-healthweek plaats. Deze week heeft tot doel mensen in het hele land in contact te brengen met de mogelijkheden van e-health en hen ertoe te brengen ermee aan de slag te gaan. ‘Doen’ was het motto van de week. In alle provincies waren meerdere waardevolle activiteiten, gericht op enerzijds patiënten, mantelzorgers, bezorgde en bewuste burgers, en anderzijds de zorgprofessionals. Ruim 50.000 mensen bezochten één of meerdere evenementen.

Zorgorganisaties, gemeenten, onderwijsinstellingen, patiënten en leveranciers hebben in totaal 218 activiteiten georganiseerd. Een aantal voorbeelden van de georganiseerde activiteiten:

  • Omring-expositie: Reizende expositie langs 9 locaties; zorgprofessional, management en cliënt werden bijgepraat over diverse zorgondersteunende technologieën.
  • GGZ draait door: Themagesprekken over wat er allemaal speelt in de GGZ. Waar zitten de wrijvingen en waar is meer focus komen te liggen?
  • Stadion vol technologie: De symbolische aftrap voor de regionale ontwikkelvisie bij Go Ahead Eagles gecombineerd met een grootschalige zorgtechnologiemarkt door 12 zorgorganisaties.

Organisatie

De e-healthweek 2020 werd georganiseerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, het ministerie van Zorg, Welzijn en Sport, Zorg van Nu, ZonMw, ICT&health en de Patiëntenfederatie.

Digitalisering in de zorg

Zorg is misschien wel de belangrijkste sector van Nederland. Zorg gaat over mensen. Zorg speelt in ieders leven een belangrijke rol, van geboortezorg tot ouderenzorg, van de zorg voor onze kinderen, onszelf en voor onze ouders. Zo... + Meer over Digitalisering in de zorg

Betrokken ECP'ers

Laurens van der Molen