03-11-2021

De week van de Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid (5-12 november) staat voor de deur, dit jaar is het thema ‘Hoe houden we het samen sociaal online?’

Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar de online wereld staat ook onder druk, bijvoorbeeld door haat, nepnieuws en cybercriminaliteit. In de week van de Mediawijsheid staan we stil bij wat we écht belangrijk vinden in de online wereld. Hoe we sociale media ervaren en of we ons verbonden voelen en veilig. Maar ook denken we na over wat iedereen voor zich bij kan dragen om het online samen sociaal te kunnen houden.

Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid heeft De InternetHelden een nieuwe les toegevoegd aan het thema Met aardig doen kom je verder. Met het lespakket van De InternetHelden leren onderbouwleerlingen van het VO de basisprincipes van digitaal burgerschap en online veiligheid. De InternetHelden is samengesteld door Bureau Jeugd & Media, Safer Internet Centre Nederland en Google en is verdeeld over vijf thema’s. Het lespakket is te downloaden in een docentengids of beschikbaar als kant-en-klare digilessen via LessonUp. Ook is er de mogelijkheid om in te schrijven voor kosteloos (online) ouderavonden voor brugklasouders. Ga voor meer informatie naar de website van de Internethelden.

Voor meer informatie, ook over de talloze activiteiten die komende week plaatsvinden ga naar de website van de Week van de Mediawijsheid: Hoe houden we het samen sociaal online?

 

Digitaal opgroeien

Voor kinderen en jongeren van nu is de digitale wereld een onlosmakelijk onderdeel van hun leven. Het is belangrijk dat zij zich veilig en verantwoord in de digitale wereld kunnen bewegen. Dat is niet vanzelfsprekend, want soms ko... + Meer over Digitaal opgroeien