Talent van medewerkers inzetten voor digitalisering

Datum: 3 september 2020

Wat kunnen i-nurses, digicoaches en innovatie-ambassadeurs betekenen voor de innovatie in zorgorganisaties? Op donderdag 3 september organiseerde de coalitie Digivaardig in de zorg (ECP | Platform voor de InformatieSamenleving) en ActiZ een webinar over het inzetten van talent van medewerkers voor digitalisering. 

Zorgmedewerkers leren het meeste van elkaar, van mensen die hun wereld begrijpen en die makkelijk te benaderen zijn. De inzet van peer-to-peer leren is een heel effectieve manier om in een zorgorganisatie digitale innovatie te versnellen en te vergemakkelijken.

Als zorgorganisatie kun je medewerkers verschillende rollen geven bij het ondersteunen van collega’s bij digitalisering en innovatie. Voorbeelden van rollen zijn: digicoach, I-nurse, Innovatie-ambassadeur, ECD-trainer.

Welke rollen zijn er precies en waarin verschillen ze van elkaar? Hoe organiseer je als zorgorganisatie peer-to-peer leren op het gebied van innovatie en digitalisering? Wat is daarvoor nodig? Bekijk het webinar Talent van medewerkers inzetten voor digitalisering hieronder terug.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Digitalisering in de zorg

Zorg is misschien wel de belangrijkste sector van Nederland. Zorg gaat over mensen. Zorg speelt in ieders leven een belangrijke rol, van geboortezorg tot ouderenzorg, van de zorg voor onze kinderen, onszelf en voor onze ouders. Zo... + Meer over Digitalisering in de zorg
  • Digivaardig in de zorg

    Medewerkers van zorgorganisaties krijgen in hun werk onvermijdelijk te maken met digitale technologie. Ze moeten niet alleen werken met het elektronisch cliënten- of patiëntendossier en roostersoftware, ook bijvoorbeeld domotica... + Meer over Digivaardig in de zorg