Hoe houden wij het internet- en e-mailverkeer veilig?

In de podcast ‘Crisistijd: Hoe houden wij het internet en e-mailverkeer veilig?’gaan Roos Kist (ECP | Platform voor de InformatieSamenleving), Michiel Steltman (DINL) en Gerben Klein Baltink (Platform Internetstandaarden) met elkaar in gesprek over het belang van internetstandaarden en hoe Kamerleden kunnen bijdragen aan veilig internet en e-mailverkeer.

Een groot deel van de Nederlandse bevolking werkt momenteel vanuit huis. Naast de gezondheidsrisico’s brengt de huidige pandemie ook digitale risico’s met zich mee. Nu mensen meer thuis zijn, verplaatst criminaliteit zich meer en meer naar het digitale domein. Er is in de afgelopen periode dan ook een toename aan cyberaanvallen te zien. Door de implementatie van internetstandaarden kan het risico op een aanval aanzienlijk worden verlaagd. 

Voor meer informatie over internetstandaarden, ga naar het rapport “Setting the Standard” van het Internet Governance Forum (IGF). Het rapport is ontwikkeld naar aanleiding van de langzame implementatie van internetstandaarden in Nederland en de rest van de wereld. Tevens presenteert het rapport aanbevelingen en mogelijke vervolgstappen die kunnen leiden tot een snellere implementatie van veiliger en betrouwbaardere digitale infrastructuur. 

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig