Partnerbijeenkomst Alert Online

Datum: dinsdag 19 april 2022

Voorbereiden voor de cybersecuritymaand – oktober 2022

Ook dit jaar willen we zoveel mogelijk organisaties enthousiasmeren, stimuleren en faciliteren om in oktober activiteiten te organiseren. Activiteiten die het bewustzijn van cybersecure gedrag stimuleren onder de eigen achterban; medewerkers, klanten of relaties. De cyberveiligheid van organisaties is tenslotte voor een groot deel afhankelijk van het gedrag en het handelen van mensen.

Partnerbijeenkomst Alert Online 2022

De eerste partnerbijeenkomst van Alert Online vond plaats op dinsdag 19 april.

We zijn met elkaar in gesprek gegaan over wat u als ondernemer belangrijk vindt en wat er bij u speelt omtrent cyberbewustzijn en cybersecure gedrag. Waar bent u mee geholpen en hoe kunnen we gezamenlijk binnen het netwerk van Alert Online ons optimaal voorbereiden richting de cybersecuritymaand. Kortom; ideeën delen, elkaar inspireren en samenwerkingen aangaan!

Afgelopen dinsdag 19 april, organiseerde Alert Online een inspirerende middag voor alle partners. In Den Haag kwamen we fysiek bij elkaar om het samen te hebben over de cybersecuritymaand 2022. Ook was er ruimte om terug te blikken op de 10e editie van Alert Online in 2021.

Thema’s

Net als vorige jaar, zal het overkoepelende thema van dit jaar ‘Aan de slag’ zijn. Het is namelijk nog steeds van groot belang dat we met elkaar aan de slag gaan en cybersecurity onder de aandacht brengen. Dat bleek ook uit de toelichting die de politie gaf over het onderzoek naar fraude*.

Tijdens de bijeenkomst kregen de partners de gelegenheid om aan te geven welke thema’s zij in gedachte hebben. Urgentie op de thema’s als schaamte, ransomware, phishing en gedragsverandering werden onderstreept. Al met al interessante thema’s waarmee we aan de slag kunnen!

 

Wordcloud thema&x27;s

 

Faciliterende rol Alert Online

Naast het stimuleren en verbinden van het partnernetwerk en haar achterban, heeft Alert Online de wens voor 2022 om zelf ook iets te faciliteren. Er werden drie korte pitches gehouden over de cyber BHV’er, een cybersirene en een cyberspiekbriefje. Waarna we in kleine groepen uiteengingen om hier verder over door te praten.

De middag werd afgesloten met een netwerkborrel waarbij de partners de kans kregen om met elkaar verbinding te zoeken en na te praten.

Save the date!

Mocht je de bijeenkomst gemist hebben en er in het vervolg wel bij willen zijn, noteer dan vast de volgende data:

  • Donderdag 23 juni: partnerbijeenkomst online
  • Dinsdag 6 september: partnerbijeenkomst in Utrecht
  • Maandag 3 oktober: Kick-Off Cybersecuritymaand in Den Haag

En vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrief*.

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig
  • Alert Online

    Alert Online richt zich via het partnernetwerk op het creëren van bewustwording rondom online veiligheid, op het vergroten van kennis over online veiligheid en op het stimuleren van cybersecure gedrag. Alle partners van Alert Onl... + Meer over Alert Online