Nationale Privacy Conferentie

Datum: 28 januari 2020
Tijd: 13.00 – 17.15 uur, met aansluitend een borrel
Locatie: Nieuwspoort, Den Haag

Voor het derde jaar op rij organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Privacy First tijdens de Europese Dag van de Privacy op 28 januari a.s. de Nationale Privacy Conferentie. De Dag van de Privacy is in het leven geroepen om burgers beter te informeren over hun rechten, daarnaast worden bedrijven en organisaties aangespoord de bescherming van persoonsgegevens te verbeteren.  

Tijdens de conferentie geven diverse sprekers vanuit hun expertise hun visie op privacy compliance: wat kunnen wij doen om hieraan te voldoen? Duurzame privacybescherming vergt een cultuuromslag en de actieve ontwikkeling van privacy by design, iets waar velen mee bezig zijn. Waar staan we nu en wat kunnen we nog meer doen?

Nederlandse Privacy Awards

Ook vindt de uitreiking van de Nederlandse Privacy Awards tijdens deze conferentie plaats. De genomineerden verzorgen pitches, zodat u als aanwezige ook enthousiast kunt worden van hun privacy-oplossingen.

Programma

13.00 uur Inloop
13.30 uur Aankondiging Marjolijn Bonthuis, adjunct-directeur van ECP en introductie dagvoorzitter Tom Jessen van BNR
13.35 uur Opening door Monique Verdier, vice-voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens
13.45 uur Bas Filippini, oprichter en voorzitter van Privacy First en Richard van Hooijdonk, trendwatcher/futurist
14.10 uur Eerste drie pitches voor de Nederlandse Privacy Awards
14.30 uur Tom Vreeburg, IT-auditor en onafhankelijk IT-risk- en assurance-professional (Is privacy een utopie?)
14.50 uur Coen Steenhuisen, privacy-adviseur bij Privacy Company en projectleider Privacy Label (Privacy Label: een update over transparante privacycommunicatie)
15.00 uur Pauze
15.20 uur Peter Fleischer, global privacy counsel bij Google (presentatie in het Engels)
15.40 uur Laatste twee pitches voor de Nederlandse Privacy Awards
15.55 uur Prof. dr. Sander Klous, hoogleraar Big Data Ecosystemen aan de Universiteit van Amsterdam (Vertrouwen in de Slimme Samenleving)
16.15 uur Panelsessie in het Engels met Sander Klous, Bas Filippini, Esther Mieremet, Coen Steenhuisen, Peter Fleischer en Tom Vreeburg.
16.45 uur Uitreiking Nederlandse Privacy Awards door Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid D66
17.15 uur Afsluitende borrel

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Na aanmelding rekenen wij op uw komst. Houd onze website en de website van Privacy First in de gaten voor updates over het programma.

* Tijdens de conferentie worden er geluidsopnames gemaakt die gebruikt worden voor het maken van een verslag. Deze opnames worden hierna verwijderd. Ook is er een fotograaf aanwezig. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u mailen naar events[@]ecp.nl. 

Wij maken gebruik van de hashtag #NPC2020

Privacy

De hoeveelheid digitaal beschikbare data neemt met de dag toe. Steeds meer persoonlijke gegevens en bedrijfsgegevens worden in steeds meer databases opgeslagen. Databases die vaak via het web toegankelijk zijn. Bij een te losse ho... + Meer over Privacy
  • AVEQPAGINA

    Elke moderne organisatie gebruikt diensten van online aanbieders. Voor e-mail, de b... + Meer over AVEQPAGINA