Webinar - ICT’er en digicoach: hoe word je een sterk team?

Datum: dinsdag 12 mei
Tijd: 15.00 uur – 16.30 uur
Vorm: Online (meer informatie volgt)

Gebrek aan digitale vaardigheden in de zorg kost zorgverleners tijd en zorgt voor fouten, onzekerheid en stress. Het vertraagt ook de adoptie van digitale innovaties die nodig zijn om de zorg goed en toch betaalbaar te houden. De coalitie Digivaardig in de zorg agendeert dit knelpunt al jaren en ondersteunt zorgorganisaties bij het digivaardiger maken van hun medewerkers.

Een effectieve manier om de digivaardigheid van zorgprofessionals te verbeteren, is de inzet van digicoaches. Dit is een relatief nieuwe rol waarin mensen met (iets) meer digitale vaardigheden mensen die nog minder digivaardig zijn helpen. Ook ICT’ers (m.n. applicatiebeheerders en helpdeskmedewerkers) spelen vanuit hun functie een rol in het digivaardiger worden van de medewerkers van zorgorganisaties.

Bij ICT’ers in de zorg merken we veel interesse voor het concept van digicoach. Maar er zijn veel vragen over hoe digicoaches en zorg-ICT’ers zich precies tot elkaar verhouden.

Wie doet precies wat? Hoe werken ze effectief samen? Hoe kunnen ze elkaar versterken? Hoe organiseer (financier) je dat in een organisatie?

Op 12 mei organiseert de coalitie Digivaardig in de zorg een bijeenkomst voor digicoaches én zorg-ICT’ers waarin we samen op zoek gaan naar de antwoorden op deze vragen. Deze antwoorden gaan we daarna publiceren, zodat zoveel mogelijk zorgorganisaties er iets aan hebben. We zoeken digicoaches en ICT’ers, eventueel uit dezelfde organisatie, die willen meedenken en -praten. Interesse? Meld je hieronder aan.

Meer informatie? Mail Maaike Heijltjes,  info@digivaardigindezorg.nl.

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich aanmelden via deze link.

Digitalisering in de zorg

Zorg is misschien wel de belangrijkste sector van Nederland. Zorg gaat over mensen. Zorg speelt in ieders leven een belangrijke rol, van geboortezorg tot ouderenzorg, van de zorg voor onze kinderen, onszelf en voor onze ouders. Zo... + Meer over Digitalisering in de zorg
  • Digivaardig in de zorg

    Medewerkers van zorgorganisaties krijgen in hun werk onvermijdelijk te maken met digitale technologie. Ze moeten niet alleen werken met het elektronisch cliënten- of patiëntendossier en roostersoftware, ook bijvoorbeeld domotica... + Meer over Digivaardig in de zorg