ECP Deelnemersspecial Ethiek in organisaties en mogelijke toepassing begeleidingsethiek

Datum: Donderdag 17 september 
Tijd: 14.00 uur tot 15.30 uur
Vorm: Webinar 

Op donderdag 17 september gaat de ECP Deelnemersspecial over digitalisering en ethiek. We focussen op de rol van ethiek in organisaties en de mogelijkheden die de Aanpak begeleidingsethiek biedt. Deze innovatieve methode, die ECP in samenwerking met prof. dr. Ir Peter-Paul Verbeek heeft ontwikkeld, biedt concrete handvatten om technologie op een ethisch verantwoorde manier toe te passen. De aanpak werd onder andere ingezet bij het testen van de gebruikerslijn van de corona-app.

Hoe ga je als  organisatie ethisch verantwoord om met technologie, met de data, met algoritmes? Tot hoever reikt die verantwoordelijkheid? Wat zijn ethische handelingsopties? Voor iedereen die werkt in een organisatie waarvoor digitalisering belangrijk is, en dat zijn tegenwoordig zeker niet alleen maar techbedrijven, is dit webinar de moeite waard.

Het webinar wordt gehost door Daniël Tijink van ECP, co-auteur van de Aanpak begeleidingsethiek. Hij zal sleutelspelers binnen vijf organisaties interviewen over hoe ethiek rondom technologie vorm krijgt in hun organisatie. De geïnterviewden zijn: Winifred Andriessen (KPN), Ido Nap (Nationale Politie), Rob Nijman (IBM), Marjolein Elderhorst (LUMC) en Harry van Geijn (MicroSoft).

Van zowel techbedrijven als maatschappelijke instellingen krijgen we een kijkje in de keuken, horen we met welke ethische vragen zij worstelen en hoe ze daarmee omgaan. Uiteraard bent u van harte uitgenodigd om te participeren tijdens het webinar.

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden, deelname is kosteloos. Meer informatie over het programma volgt binnenkort. Houd daarom deze pagina goed in de gaten.

 

 

Digitalisering en ethiek

Technologische ontwikkelingen vinden steeds meer hun plaats in de maatschappij, waardoor we de (soms verstrekkende) gevolgen aan den lijve ondervinden. Dat roept bij veel mensen vragen en zelfs angstbeelden op. Is de mens de machi... + Meer over Digitalisering en ethiek