Webinar - ECP Deelnemersspecial: Gedistribueerde digitale identiteit

Gedistribueerde digitale identiteit: voorbij de technologie

Datum: 11 mei
Tijd: 14.00 – 15.30
Vorm: webinar, te volgen via deze link

Op 11 mei vindt de ECP Deelnemersspecial Gedistribueerde digitale identiteit plaats. Dit event stond eerder gepland als ECP Deelnemersspecial op 21 april, maar is vanwege de coronacrisis verplaatst en omgevormd tot een webinar.

In deze periode, waarin Covid-19 een stevige grip op ons heeft en corona ons leven bepaalt, is digitale identiteit een onderwerp dat meer dan ooit de aandacht verdient. Of het nu gaat om het internet of things, kunstmatige intelligentie, datadelen, blockchain, big data of andere digitale innovaties: we hebben ermee te maken. Het vaststellen van de identiteit van betrokkenen wanneer via internet gebruik gemaakt wordt van diensten is dan ook op 11 mei onderwerp van gesprek in het ECP webinar Gedistribueerde digitale identiteit.

U wordt online bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom digitale identiteit in Europa en Nederland: hoe is de laatste jaren het denken rond digitale identiteit verschoven? Van een door de overheid vastgelegde en geborgde digitale identiteit, naar een “gefedereerde” (gebundelde) identiteit, naar gedistribueerde vormen van digitale identiteit, zodanig dat de persoon zelf de eigen digitale identiteit beheert? Om welke kwesties gaat het in het huidige debat? Wat zijn de keuzes waar we voor staan? We gaan graag met u het gesprek aan over de verschillende kansen en uitdagingen van digitale identiteit.

Aanmelden en programma

Het verdere programma en de link van het webinar vindt u hier.