DBC Conferentie 2023

Voeg toe aan agenda 2023-06-26 12:30 2023-06-26 18:30 Europe/Paris DBC Conferentie 2023 DBC Conferentie 2023

De Dutch Blockchain Coalition nodigt u graag uit voor de DBC Conferentie 2023 op maandag 26 juni bij DBC-partner ABN AMRO in Amsterdam.

Decentralisatie als sleutel naar een waardevolle digitale economie

Onze samenleving digitaliseert in rap tempo. Europa wil vooroplopen in de digitale economie en Europese waarden borgen: vrijheid, soevereiniteit, veiligheid, inclusiviteit en duurzaamheid. Decentrale technologieën zoals blockchain en Web3-bouwstenen als digitale identiteit, tokens, provenance en nieuwe flexibele vormen van organiseren (DAO’s) zijn daarbij een cruciale schakel, samen met bijpassende wet- en regelgeving en businessmodellen.

Decentralisatie is niet langer een optie, maar een noodzakelijke stap. Gezamenlijk realiseren we de versnelde adoptie van deze technologieën en bouwstenen en werken we aan opschaling op nationaal én internationaal niveau. Tijdens de conferentie neemt de Dutch Blockchain Coalition je met een inspirerend programma mee naar de toekomst en blikken we vooruit naar een digitale samenleving en economie waarin de burger centraal staat.

Programma 26 juni 2023

Onder leiding van Tom Jessen zullen diverse keynote sprekers hun kennis delen over onder andere synthetische media, de laatste ontwikkelingen rondom Ethereum en Europa’s Digital Decade: op weg naar 2030. Naast het plenaire programma is er veel ruimte voor interactie tijdens het World Café. Sluit aan bij verschillende tafels met interactieve toepassingen of praat mee over de laatste ontwikkelingen van onder andere DAO’s, product passports, digital trust en SSI.

Programmaoverzicht

12.30 – 13.00 uur Inloop

13.00 – 14.00 uur Plenair programma met diverse keynote sprekers

14.00 – 16.00 uur Break-Outs (Ondernemingspaspoort; Digital Trust; Health; DDIP; Products passports; DAOs; Carbon credits; SSI Escape Room)

16.00 – 17.00 uur Plenair programma met diverse keynote sprekers, o.a. Manon den Dunnen over synthetische media.

17.00 – 18.30 uur Netwerkborrel en Business Lane Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor het laatste nieuws over het programma.

Inschrijven

Er zijn dit jaar een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar. Verzeker je daarom nu alvast van een kaartje en schrijf je in via deze link (inschrijving sluit op 19 juni 2023).

________________________________

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving was in 2016 één van de founding fathers van de Dutch Blockchain Coalition en heeft sindsdien als kernpartner zitting in het coalitieberaad en het kernteam. ECP speelt tussen de veertig partners uit het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen, een cruciale neutrale en verbindende rol. De Human Capital Agenda van de coalitie wordt vormgegeven en uitgevoerd door ECP, daar wordt nadrukkelijk de verbinding gezocht met de bredere Human Capital Agenda ICT.

  • Dutch Blockchain Coalition

    In 2017 is de Dutch Blockchain Coalition (DBC) opgericht om ervoor te zorgen dat blockchain zich ontwikkelt vanuit Nederlandse en Europese waarden. ECP | Platform voor de Informa... + Meer over Dutch Blockchain Coalition