Een slimme en verbonden fabriek: wat wordt de impact van Gaia-X?

Datum: 22 oktober
Vorm: Webinar.

In Europa wordt gewerkt aan ‘Gaia-X’: een nieuwe technologie om op onder andere een gecontroleerde manier data te delen in de cloud. In de toekomst gaan veel toepassingen in de maakindustrie hier waarschijnlijk gebruik maken. Op vrijdag 22 oktober organiseerde het Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) in samenwerking met de Gaia-X hub Nederland een tafelgesprek over de impact van Gaia-X op de maakindustrie.

U kunt het webinar hier terug kijken.

Organisatie

Dit webinar werd georganiseerd door het Data Value Center – Smart Industry in samenwerking met de Gaia-X hub Nederland.
De rol van DVC-SI partners: TNO faciliteert de Nederlandse hub voor Gaia-X in meerdere domeinen; Brainport Industries doet dit voor de maakindustrie. ECP ondersteunt TNO in de organisatie van de Nederlandse hub en is vanuit die rol betrokken.

Over Gaia-X

Het Europese GAIA-X initiatief beoogt standaarden te ontwikkelen voor datadelings- en clouddiensten, zodat deze beter samen kunnen werken en de betrouwbaarheid vergroot wordt. Deels zijn dat nieuwe standaarden, maar deels worden ook bestaande standaarden, bijvoorbeeld uit Industrie 4.0, slim hergebruikt. Daarnaast zijn er initiatieven om hiermee nieuwe toepassingen te ontwikkelen, zodat er een groot aanbod ontstaat.

Strategische innovatie

ICT zit overal: thuis, onderweg en op het werk. ICT zorgt als sleuteltechnologi... + Meer over Strategische innovatie
  • Gaia-X hub Nederland

    Gaia-X is een Europees aangestuurd initiatief dat een data- en cloudinfrastructuur wil gaan ontwikkelen waarbij Europese waarden als data-soevereiniteit geborgd worden (www.gaia-x.eu). Om dit een g... + Meer over Gaia-X hub Nederland