Cybersecurity voor maatschappelijke uitdagingen

Datum: Dinsdag 29 juni
Vorm: Webinar

De snelle digitalisering van topsectoren vereist een structurele aanpak van cybersecurity: security by design. Zwakke cybersecurity vormt een risico voor de voorzieningen en daarmee ook voor de samenleving. Een voorbeeld daarvan is de recente hack bij een Amerikaans bedrijf, actief in olie-distributie. Nederland heeft een achterstand en sectoren zullen moeten investeren om deze achterstand in te lopen voordat zich ernstige problemen voordoen. Samen met de Topsectoren Energie, Water & Maritiem, Life Science & Health en dcypher en ACCSS bundelen we de kracht voor cybersecurity uitdagingen.

Team dutch digital delta organiseerde op 29 juni 2021 een online event waar deelnemers door middel van gerichte workshops cybersecurity uitdagingen prioriteren die bedrijven en instellingen hebben in genoemde sectoren. Hiermee worden wetenschapsvraagstukken geformuleerd voor (gezamenlijke) programmering en werkt men aan pre-proposals om de uitdagingen aan te gaan.

Tijdens dit online webinar werd verder ingegaan op de uitdagingen die cybersecurity met zich meebrengt.

Het webinar kan hier worden teruggekeken.

Cybersecurity voor Maatschappelijke uitdagingen – Team dutch digital delta event 29 juni 2021 from Team dutch digital delta on Vimeo.

This video will be embedded at 640 pixels wide.

This embedded video will include a text link.

Sprekers
Tijdens de plenaire opening gaan Jeannine Peek (Boegbeeld Topsector ICT), Manon Janssen (Boegbeeld Topsector Energie), Carmen van Vilsteren (Boegbeeld Topsector Life Science & Health) Thecla Bodewes (Boegbeeld Topsector Water & Maritiem) en Aiko Pras (Bestuurslid van dcypher, hoogleraar cybersecurity, betrokken bij ACCSS) met elkaar in gesprek over het belang van cybersecurity in Nederland.

De workshops worden begeleid door Harold Veldkamp (programmadirecteur Digitalisering Topsector Energie), Jantienne van der Meij-Kranendonk (TKI-directeur Watertechnologie) en Nico van Meeteren (TKI-directeur Life Science & Health).

Tijdens de afsluiting zal Inald Lagendijk, wetenschappelijke boegbeeld van Topsector ICT, de sessies samenvatten en het e.e.a. concluderen, vertellen nog eens 3 bedrijven over hun uitdagingen op cybersecuritygebied en gaat Jeannine in gesprek met andere boegbeelden over hoe verdere samenwerkingen opgezet kunnen worden. Maar dat is nog niet alles. Meer informatie is te vinden op de website van Dutch Digital Delta.

 

Strategische innovatie

ICT zit overal: thuis, onderweg en op het werk. ICT zorgt als sleuteltechnologi... + Meer over Strategische innovatie