Cyberdiplomatie - Balans tussen vrijheid en veiligheid

Datum: 20 februari
Tijd: 14.00 uur inloop – 17.00, met aansluitend een borrel
Locatie: Omgeving Den Haag

Op donderdag 20 februari organiseert NL IGF de bijeenkomst ‘Cyberdiplomatie – Balans tussen vrijheid en veiligheid’. Dit is een vervolg op de sessie van het Jaarcongres ECP (lees hier het verslag), waarbij er dieper wordt ingegaan op het onderwerp. 

Momenteel ontstaat er een Wilde Westen op het internet. We bereiken een kritiek punt in onze samenleving waarbij we steeds meer digitaal verbonden zijn, maar tegelijkertijd niet zijn opgewassen tegen de dreigingen die op ons afkomen. Cybercriminelen proberen kwetsbaarheden van digitale systemen uit te buiten en staten gebruiken cyberspace steeds vaker voor strategische doeleinden. De balans tussen controle en vrijheid is precair en met internationale afspraken (normen) de moeite om na te streven.

Volgens diplomaat Timo Koster is er geen silver bullet om de ontwikkeling van cybernormen te versnellen. Internationale samenwerking is hiervoor nodig. Tijdens de bijeenkomst gaan onder meer Timo Koster (ambassadeur cyber) en Dennis Broeders (hoofddocent veiligheid en technologie van de Universiteit Leiden) uitleggen wat cybernormen zijn en gaan zij dieper in op de huidige ontwikkelingen en mogelijkheden.

Hoe moeten staten omgaan met deze dreigingen van het internet en zichzelf gedragen? Moet Europa alvast aan zijn eigen verdedigingscapaciteit werken? Wat doet de VN en welke rol ligt er voor Europa? Moet Europa het eigen initiatief in handen nemen en bijvoorbeeld afspraken  tussen meerdere bereidwillige landen opstellen om het proces te versnellen?

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Na aanmelding rekenen wij op uw komst.

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn  inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op ... + Meer over Digitaal Veilig

Deelname formulier

Ja, ik wil uitgenodigd worden voor events en activiteiten die (mede) door ECP georganiseerd worden.