9e Werkconferentie van Digivaardig in de zorg

Datum: 29 november

Tijdens deze online editie van de 9e werkconferentie, ging Suzanne Verheijden, Programmamanager van Digivaardig in de zorg, in gesprek met vertegenwoordigers van twee sectoren die sinds dit jaar meefinancieren aan het programma Digivaardig in de zorg; de ggz en de ziekenhuissector.

Zorgverleners signaleren hulpvraag bij patiënten/cliënten

Wietske Kamsma, partnermanager bij de Alliantie Digitaal Samenleven, was de hoofdspreker van het plenaire deel. Wietske benadrukte hoe belangrijk zorgverleners zijn in het signaleren van een gebrek aan digitale vaardigheden bij patiënten/cliënten. Burgers met onvoldoende digitale vaardigheden staan op allerlei terreinen op achterstand, ook in de zorg. 

Digihulp

Wietske lanceerde tijdens de werkconferentie een nieuwe hulpbron: www.Digihulp.nl. Iedereen kan hier zijn eigen digitale vaardigheden testen of het leeraanbod in de regio bekijken. Ook is er de mogelijkheid om gratis te bellen naar de Digihulplijn met alle vragen over computer, laptop, tablet of mobiel. Bekijk hier de presentatie van Wietske. 

Workshops
Na de presentatie van Wietske konden de deelnemers deelnemen aan twee rondes van workshops.

Kijk op de website van Digivaardig in de zorg voor een uitgebreid verslag. 

 

Digitalisering in de zorg

Zorg is misschien wel de belangrijkste sector van Nederland. Zorg gaat over mensen. Zorg speelt in ieders leven een belangrijke rol, van geboortezorg tot ouderenzorg, van de zorg voor onze kinderen, onszelf en voor onze ouders. Zo... + Meer over Digitalisering in de zorg
  • Digivaardig in de zorg

    Medewerkers van zorgorganisaties krijgen in hun werk onvermijdelijk te maken met digitale technologie. Ze moeten niet alleen werken met het elektronisch cliënten- of patiëntendossier en roostersoftware, ook bijvoorbeeld domotica... + Meer over Digivaardig in de zorg