25 jaar ECP - Een reis door 25 jaar digitalisering

Dit jaar bestaat ECP 25 jaar! Een kwart eeuw waarin ontzettend veel digitale ontwikkelingen hebben plaatsgevonden; een ware digitale revolutie.

Een trip down memory lane…

…om uw geheugen op te frissen. ECP is in 1998 opgericht door onder andere VNO-NCW en het ministerie van Economische Zaken. Op dat moment was er behoefte aan een nationale denktank om afspraken te maken rondom technische standaarden voor elektronisch zakendoen. Er heerste de overtuiging dat publiek-private samenwerking essentieel was om te komen tot deze afspraken. Elektronisch zakendoen moest dé manier van zaken doen worden, waarbij de integratie van ICT in het bedrijfsproces volledig zou worden.

Door de jaren heen verbreedde de functie van ECP en werd het een platform waar gekeken werd naar de ontwikkeling van technologie en de maatschappelijke betekenis van digitalisering. Iets waar we tot op de dag van vandaag nog steeds samen, vanuit de kern van ECP én alle projecten, aan werken.

25 jaar ECP – Een reis door 25 jaar digitalisering

Ook dit jaar vindt het ECP Jaarfestival plaats met als thema: 25 jaar ECP – Een reis door 25 jaar digitalisering.

Op 16 november in de Fokker Terminal in Den Haag, gaan we dit groots vieren en maken we een reis door 25 jaar digitalisering tijdens het ECP Jaarfestival 2023. Een reis door de afgelopen 25 jaar, waarbij ontmoetingen, netwerken, het opdoen van kennis en inspiratie weer centraal staan. Een mooi moment om terug te kijken naar de rol van ECP en haar projecten, programma’s en coalities in de digitale samenleving, maar ook de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden.

Wilt u in september de officiële uitnodiging voor het ECP Jaarfestival ontvangen? Klik hier om u alvast aan te melden!