Webinar: Verdieping EU AI Act

In de snel veranderende wereld van informatietechnologie is Europese wetgeving van cruciaal belang om digitale technologie in goede banen te leiden en de bescherming van de rechten van individuen te waarborgen. De Online Trust Coalitie heeft met ICTRecht een wetgevingsoverzicht samengesteld van de huidige en toekomstige wetgeving van de Europese Unie. Het komende halfjaar zal de OTC een reeks webinars organiseren waarin ze op hoofdlijnen een aantal van deze wetten zullen behandelen.

Op dinsdag 18 juni vond het eerste webinar plaats met als thema “Verdieping van de EU AI Act’’.

De inleiding en de geopolitiek context werd geschetst door Kees Verhoeven, hij is kernteamlid bij de Online Trust Coalitie. Vervolgens nam Machiel Takens (Programmanager AI bij ICTRecht) het over en bespreekt hij wat de AI Act is en hoe je hier mee om gaat. Ook blikte hij vooruit naar de toekomst en schetste hij de tijdslijn. Na afloop van het webinar was er nog ruimte voor het stellen van vragen.
Het was een geslaagd webinar en zullen zo snel mogelijk de datum van het volgende webinar delen.

18-06-2024
  • Online Trust Coalitie

    De Online Trust Coalitie is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het voormalige publiek-private samenwerkingsproject Partnering Trust. Het Part... + Meer over Online Trust Coalitie