Privacy Label

Privacy Label is een initiatief ontstaan vanuit de ECP-werkgroep Privacy in de praktijk. Daar is enkele jaren geleden een start gemaakt met het ontwikkelen van iconen om inzichtelijk te maken hoe bedrijven met persoonsgegevens omgaan. Deze werkgroep Iconen was onderdeel van het Platform Internetveiligheid.

In samenwerking met Surf, Privacy Company, PineappleJazz en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving heeft dit geresulteerd in het Privacy Label: in plaats van lange teksten die gebruikers moeten lezen om privacy te doorgronden is er een tool ontwikkeld om lezers op een snelle, transparante en makkelijke manier de hoofdlijnen over het gebruik van persoonsgegevens te informeren.

Ontwikkelfase en opleverfase

De eerste versie van Privacy Label is ontwikkeld en er zijn organisaties geweest die deze eerste versie hebben getest. Vervolgens is de definitieve versie ontwikkeld en deze is te bekijken en uit te proberen op de website www.privacylabel.org.

Privacy

De hoeveelheid digitaal beschikbare data neemt met de dag toe. Steeds meer persoonlijke gegevens en bedrijfsgegevens worden in steeds meer databases opgeslagen. Databases die vaak via het web toegankelijk zijn. Bij een te losse ho... + Meer over Privacy

Gerelateerde links

Betrokken ECP'ers

Esther Mieremet

Betrokken Deelnemers