04-03-2010

Zsolt Szabó vicevoorzitter ECP-EPN

Zsolt Szabó, Vice President bij Capgemini en voormalig Tweede-Kamerlid, is door het bestuur van ECP-EPN benoemd tot vicevoorzitter. Dat maakte ECP-EPN bekend op 3 maart jongstleden. Szabó was lid van de VVD-fractie van juni 2003 tot en met november 2006, waar hij onder meer fractiewoordvoerder was voor ICT.

Zsolt Szabó heeft in de Kamer bevordert dat de elektronische handtekening en identiteitskaarten met biometrische kenmerken (vingerafdruk en irisscan) ingevoerd gaan worden. Bij Capgemini richt hij zich op de vernieuwing van overheidsdienstverlening.
 

Szabó over ICT: “Die is de laatste decennia doorgedrongen tot in iedere vezel van onze samenleving, van programmatuur om de Rotterdamse haven te laten functioneren tot in allerlei apparatuur in het woonhuis. Toch is er vaak pas aandacht voor als de techniek hapert. De waarde van ICT-toepassingen voor duurzaamheid is nauwelijks onderwerp van publiek debat. Als vicevoorzitter van ECP-EPN zal ik een bijdrage leveren aan het agenderen van maatschappelijke trends waarbij ICT als business driver functioneert. Op gebieden als zorg, milieu, veiligheid, mobiliteit en economie kan ICT een positieve richting geven aan de ontwikkelingen. ECP-EPN heeft de sleutel in handen om de stakeholders rond de tafel te krijgen”.