26-10-2022

Woensdag Ongehacktdag

Vandaag gaat de campagne Woensdag Ongehacktdag van start

Met inloggen in twee stappen ben je beter beveiligd tegen cybercriminelen

Vandaag is de eerste Woensdag Ongehacktdag. Dit is een terugkerend moment om zelf in actie te komen. Het gaat om kleine, eenvoudige handelingen in je werk- en privé omgeving die jouw online veiligheid vergroten. Oftewel: fix je online veiligheid en laat je niet hacken!

We starten nu, aan het einde van de cybersecuritymaand, omdat óók na deze maand digitaal veilig handelen topprioriteit is. Het eerste thema van de Woensdag Ongehacktdag is inloggen in twee stappen (tweestapsverificatie). Hiermee ben je  beter beveiligd tegen cybercriminelen.

Inloggen in twee stappen, een tweede beveiligingslaag

Als je tweestapsverificatie instelt, voeg je naast een gebruikersnaam en wachtwoord een extra beveiligingslaag toe aan je apps en je accounts en geef je cybercriminelen weinig kans. Door een extra stap in te voegen, ben je beter beveiligd tegen hacken. Is dit moeilijk? Nee, het is zelfs zo gedaan.

Over de campagne

Op Woensdag Ongehacktdag wordt elke woensdag aandacht gegeven aan digitaal veilig gedrag. Dit varieert van opvallende campagnevideo’s, bewustwording cases in de vorm van sliders tot korte praktische tips. Zo kun je op veiliginternetten.nl uitgewerkte stappenplannen vinden om inloggen in twee stappen in te stellen voor meerdere apps en accounts.

Fix jij je online veiligheid sneller dan deze pannenkoek?

We starten met twee koks die tweestapsverificatie instellen tijdens het pannenkoeken bakken. Met wat humor en een knipoog laten we zien dat dit bijna eenvoudiger is dan het bakken zelf. Maar de boodschap is serieus; tweestapverificatie is eenvoudig in te stellen en door deze extra beveiligingslaag toe te voegen, naast gebruikersnaam en wachtwoord, geef je cybercriminelen weinig kans.
De campagne is een initiatief van Alert Online  en Veiliginternetten.nl en is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Adopteer Woensdag Ongehacktdag!

Woensdag Ongehacktdag kan door elke organisatie worden ingezet. Deel de campagne intern met je medewerkers. Het is een goed moment om hun online veiligheid, en daarmee ook die van de organisatie, te vergroten. Maar deel het ook met relaties, klanten, je netwerk! Met elkaar hebben we een groot bereik en kunnen we het verschil maken. De campagne materialen en teksten zijn beschikbaar en te vinden in de campagnetoolkit.

Contactinformatie: info@veiliginternetten.nl | www.veiliginternetten.nl/inloggen-in-twee-stappen