11-01-2018

ISOC.NL Internet Innovatie Award 2018

Het project “Let’s Connect” is de winnaar van de Internet Innovatie Award 2018. Juryvoorzitter Melanie Peters zei hierover namens de jury: Een zeer nodige technische innovatie met potentieel een enorm grote maatschappelijke impact. Voor veilige verbindingen maar ook voor een vrij internet zijn we echt afhankelijk van goede VPN-technologie, zeker nu netneutraliteit internationaal onder druk staat. Een verdiende winnaar van de Internet Innovatie Award 2018 dus!” Het project liet negen andere projecten achter zich, waaronder een promotie-onderzoek over domeinnaambeveiliging, een veelbelovend open hardware-project om computers veilig op te kunnen starten en een project van de Koninklijke Bibliotheek om digitale cultuur te archiveren. Met de ISOC.nl Innovatie Award wil de vereniging van internetprofessionals Internet Society Nederland vernieuwende en belangwekkende initiatieven rondom internet de erkenning geven die ze verdienen. Innovaties, die een stimulans betekenen voor de groei van en kennis over het internet. De prijs wordt uitgereikt aan personen, instellingen of initiatieven en is een teken van grote maatschappelijke waardering voor prestaties ter verbetering van het internet en het gebruik ervan.

Uitreiking

De uitreiking van de ISOC.nl Innovatie-award vond plaats op 11 januari 2018 tijdens de Internet-nieuwjaarsbijeenkomst die meer dan dertig organisaties uit de Nederlandse en internationale internetwereld gezamenlijk vierden in Amsterdam.

Vakjury

De vakjury bestond in 2018 uit:
  • Marjolijn Bonthuis, Adjunct-directeur ECP
  • Melanie Peters, Directeur Rathenau Instituut, voorzitter jury
  • Melanie Rieback, CEO/Co-founder van Radically Open Security
  • Ronilla Snellen, Directeur Stichting FutureNL
  • Nienke Venema, Directeur Stichting Democratie en Media
  • Marieke Schenk, Coördinator Leer- en Expertisepunt Open Overheid

De nominaties werden door de jury beoordeeld op de criteria innovatie, impact, potentie, gereedheid en licentie. Bekijk de lijst met genomineerden op www.isoc.nl. Bron: Isoc.nl